[text]

Malmön rannat

Kaksi ja puoli kilometriä pitkä Ribersborgin ranta houkuttelee Malmön asukkaita ja vierailijoita ympäri maailmaa uimaan, ottamaan aurinkoa ja rentoutumaan. Ranta sijaitsee kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta.

  • Ribersborg beach in Malmö

Ribersborg beach in Malmö

Ribersborgs Kallbadhus (merivesiuimala) sijaitsee pitkän, Juutinraumaan kurkottavan laiturin päässä. Siellä voit uida (uima-asussa tai ilman), saunoa (miehet ja naiset erikseen) tai nauttia kahvilan ja ravintolan antimista. Täältä löytyy naisille myös solarium ja hierontaa.

Tanskan suuntaan katsottaessa Malmön uusi kaupunginosa Länsisatama (Västra Hamnen) jää Ribersborgin rannan oikealle puolelle. 200 metriä korkea rakennus Turning Torso toimii Malmön maamerkkinä tässä rannikon uudessa kaupunkimaisemassa. Rantaviivan tuntumassa on suosittuja ravintoloita, baareja, kahviloita ja yökerhoja. Meno on vilkasta eritoten kesäkuukausina.

Länsisatamasta käsin voit ihailla kahdeksan kilometriä pitkää Juutinrauman siltaa, Öresundbron, joka kurkottaa kauas Tanskan rannikolle. Kirkkaana päivänä voit nähdä sen päätepisteeseen eli naapurimaahan saakka. Parhaat näkymät saat näköalapaikalta Luftkastellet.

Jos haluat nauttia Malmön rantaelämästä, kannattaa ajoittaa vierailu kesäkuukausille. Malmö ja sen Länsisatama ovat kuitenkin hyviä Etelä-Ruotsin kohteita vuoden ympäri.

Täältä saat lisätietoja Malmöstä.

Pildammsparken in Malmö

Puistoja, rantoja ja rantakortteleita

Malmö on tunnettu monista kauniista puistoistaan ja laajoista viheralueistaan. Vuonna 1900 avattu Slottsparken (Linnanpuisto) ja sen vieressä sijaitseva vanhempi Kungsparken (Kuninkaanpuisto) ovat suosittuja viheralueita, joissa on runsaasti avaria nurmikenttiä ja monia kauniita lampia.

The Malmö festival

Malmöfestivalen

Elokuun lopussa järjestettävä Malmöfestivalen-tapahtuma on viikon kestävä megatapahtuma, joka tarjoaa sekä ruotsalaista että kansainvälistä viihdettä jopa 20 eri näyttämöllä.

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden