[text]

Malmön puistot ja puutarhat

Malmön useat puistot, Folkets Park, Slotts-, Pildamms- ja Kungsparken, muodostavat vihreän käytävän Ribersborgin rannan ja kaupungin koillisosassa sijaitsevan Stadion-alueen välille.

  • Pildammsparken in Malmö

Pildammsparken in Malmö

Malmön suurimman puiston Pildammsparkenin kukkakäytävä tuo tuulahduksen vuoden 1914 Itämeri-näyttelystä. Alueella on ankkalampia, aukeita nurmialueita ja kauniita lehtoja. Nauti kauniista lenkkeilymaisemista ja ilmaisista teatteri- ja konserttiesityksistä kesäisin.

Malmön vanhin puisto, 1800-luvun Folkets Park, toimi aiemmin työväenluokan tärkeänä huvittelupaikkana teattereineen ja esiintymislavoineen. Nykyään täällä toimii huvipuisto ja lasten iloksi myös eläintarha pupuineen, lampaineen, vuohineen ja poneineen, joilla voi myös ratsastaa.

Ruotsin kuningas Oscar II perusti puiston Kungsparken vuonna 1872, ja se onkin ensimmäinen Malmön suurista puistoista. Puisto on täynnä kukkia, harvinaisia puulajeja ja varjoisia lehtikujia. Ajan hengen mukaan puistosta löytyy myös sinne aikoinaan rakennettu luola. Puiston vuodelta 1912 peräisin oleva ravintola toimii nykyään kasinona. Mikä keidas onnekkaille viherpeukaloille!

Slottsparkenissa on puolestaan laajoja metsäisiä alueita nurmiaukioineen, lampineen ja veistoksineen. Maailmankuulun ruotsalaisen kuvanveistäjän Carl Millesin “Mies ja Pegasus” on puiston tärkeimpiä nähtävyyksiä. Täältä löydät myös Kaupunginkirjaston, jonka rakennuksen uusi osa (“Valon kalenteri”) on käynnin arvoinen jo itsessään.

Puiston viimeisin uutuus on Kuningatar Silvian Ruusutarha, joka hurmaa kauneudellaan.

Lue lisää Malmön puistoista ja puutarhoista.

Ribersborg in Malmö, with a beach and Kallbadhus

Ranta on aina lähellä

Malmö on ainoa suurkaupunki Pohjois-Euroopassa, jolla on aivan oma ranta keskikaupungilla. Ranta on lisäksi erittäin hieno, ja sille on myönnetty kansainvälinen ”Sininen lippu” -tunnus hyvälaatuisesta kirkkaasta vedestään. Tätä perinteistä 2,5 kilometrin pituista Ribersborgin rantaa kutsutaan usein ”Skandinavian Copacabanaksi”.

The Malmö festival

Malmöfestivalen

Elokuun lopussa järjestettävä Malmöfestivalen-tapahtuma on viikon kestävä megatapahtuma, joka tarjoaa sekä ruotsalaista että kansainvälistä viihdettä jopa 20 eri näyttämöllä.

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden