[text]

Malmön Länsisatama

Länsisatama sijaitsee Öresundin salmen rantaviivalla, paikalla, jossa Kockumsin telakka aikoinaan sijaitsi. Kaupunki kunnosti tämän varsin saastuneen ja rähjäisen alueen yhdessä maailmalla tunnustettujen kiinteistöjen kehittäjien ja arkkitehtien kanssa. Alueesta kehittyi kestävän asumisen (ja toimitilojen myötä myös kestävän työympäristön) esikuva – sekä viehättävä vierailukohde!

  • Western harbour in Malmö

Western harbour in Malmö

Kestävä kehitys ja korkea elämänlaatu ovat Länsisatamassa etusijalla. Lue lisää Länsisataman kestävästä kehityksestä tai osallistu opastettuun kierrokseen.

Korkea elämänlaatu huokuu erilaisten kiinteistöjen rohkeasta arkkitehtuurista, viehättävästi sijoitetuista kanavista ja lammista sekä viheralueista (joita löytyy myös talojen katoilta!). Ravintolat, kahvilat ja yökerhot hyödyntävät veden läheisyyttä, ja rannalla on vilkasta varsinkin kesäkuukausina.

Kävele pitkin rantaviivaa ja ihaile henkeäsalpaavia maisemia – näet  täältä esimerkiksi kahdeksan kilometriä pitkälle Öresundin sillalle. Maamerkiksi muodostunut korkea Turning Torso -rakennus kohoaa yli 200 metrin korkeuteen vehreästä rannasta.

Tarkastele Malmön vihreää karttaa.

Malmö on kestävän kaupunkikehityksen edelläkävijä: lue lisää.

Milloin?

Malmö ja sen uusi Länsisataman alue ovat upeita lomakohteita vuoden ympäri.

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden