[text]

Malmön vihreät keitaat

Malmö on tunnettu monista puistoistaan ja kauniista kanavistaan, jotka puikkelehtivat kaupungin vanhoissa osissa. Voit pyöräillä, veneillä tai kävellä ympäri vihreitä keitaita, sillä kaikki Malmön puistot sijaitsevat lähellä toisiaan.

  • Western Harbour in Malmö
  • Pildammsparken in Malmö
  • Ribersborgs beach, Malmö

Western Harbour in Malmö

Puistot ja puutarhat

Tärkeimmät puutarhat - Folkets Park, Slottsparken (Malmön Linnanpuisto), Pildammsparken ja Kungsparken – muodostavat vihreän nauhan Ribersborgissa sijaitsevan kaupungin rannan ja kaupungin stadionalueen välille. Muita suosikkipuistoja piknikille, kävelylle ja urheilulle ovat Raoul Wallenbergin puisto, Bulltofta ja Bunkeflo ängar.
Upea Drottning Silvias Rosenträdgård (Kuningatar Silvian Ruusupuutarha) isännöi kesäteattereita ja konsertteja kesäisin.

Merenrantapuistot

Todella modernilta kaupunkialueelta Västra Hamnenista (Länsisatama) aukeavat upeat näkymät kahdeksan kilometrin pituiselle sillalle Öresundsbron (Öresundin silta), joka kaareutuu kauniisti meren yli Tanskan rannikolle. Merenranta on vihreä ja laaja, ja sieltä löytyy paljon avointa tilaa ja kaksi puistoa, Scania- ja Dania-puistot, jotka molemmat edustavat ainutlaatuista puistoarkkitehtuuria.

Rantaelämää


2,5 km pitkä Ribersborgin ranta on täynnä ravintoloita, baareja, kahviloita ja yökerhoja. Siellä on myös Ribersborg Kallbadhus, jossa voi saunoa ja uida meressä – myös alasti, jos haluat! Muita Malmön rantoja ovat Scaniabadet Länsisataman alueella sekä Sibbarp ja Klagshamn.

Pildammsparken in Malmö

Puistoja, rantoja ja rantakortteleita

Malmö on tunnettu monista kauniista puistoistaan ja laajoista viheralueistaan. Vuonna 1900 avattu Slottsparken (Linnanpuisto) ja sen vieressä sijaitseva vanhempi Kungsparken (Kuninkaanpuisto) ovat suosittuja viheralueita, joissa on runsaasti avaria nurmikenttiä ja monia kauniita lampia.

Ribersborg beach in Malmö

Rantojen ja merimaisemien kaupunki

Vain kivenheiton päässä Malmön Stora Torgetilta sijaitsevaan vanhaan teollisuussatamaan on viime vuosikymmenen aikana rakennettu kokonainen kaupunginosa nimeltään Västra hamnen (Länsisatama).

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden