[text]

Malmön museot

Kiertelyä helpottaa myös se, että Malmön suurimmat museot sijaitsevat kaikki Malmöhusissä, vaikuttavassa linnassa vallihautojen suojassa. Rakennus on peräisin vuodelta 1937, mutta linnoitus on toki tätä vanhempi. Muut Malmön upeat museot sijaitsevat eri puolilla kaupunkia.

  • Malmö Museums at Malmöhus castle

Malmö Museums at Malmöhus castle

Malmön Taidemuseo (Malmö Konstmuseum), Kaupunginmuseo (Stadsmuseum), Luonnonhistoriallinen museo sekä Tekniikka- ja merenkulkumuseo sijaitsevat kaikki Malmöhusin linnassa.

Tämän linnan historiaan mahtuu monenlaista käännettä. Linnoitus rakennettiin alun perin vuonna 1436, ja se tuhoutui pian sen jälkeen. Linnoitus saatiin uudelleen rakennetuksi vuoteen 1537 mennessä, mutta se tuhoutui uudelleen tulipalossa vuonna 1870. Vuonna 1937 linnoitus rakennettiin jälleen uudestaan. Historiansa aikana se ehti toimia linnoituksena, linnana ja vankilana, ennen kuin siitä tehtiin upea museokeskus.

Käy Kaupunginmuseossa tutustumassa Malmön historiaan, Taidemuseossa ihailemassa 1900-luvun pohjoismaista taidekokoelmaa (Ruotsin suurin kokoelma!) sekä Luonnonhistoriallisessa museossa hämmästelemässä sen upeaa akvaariota ja täytettyjä eläimiä. Raitiovaunuja, suihkukoneita, U3-sukellusvenettä sekä muita tieteen ihmeitä voit nähdä Tekniikka- ja merenkulkumuseossa.

Malmöhusin museokeskuksen ulkopuolella Sankt Johannesgatanilla sijaitseva museo Malmö Konsthall on vierailun arvoinen jo pelkästään  valaistuksensa ja tilankäyttönsä ansiosta. Museossa voit ihailla kansainvälisiä näyttelyitä sekä pysyvää nykytaiteen kokoelmaa. Museon pääsalissa on esillä muun muassa Schyll-kokoelma.

Lisätietoa museoista ja Malmön muista historiallisista kohteista löydät täältä.

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden