[text]

Ulkoiset linkit

Malmön joulu

Malmö rakastaa joulunajan markkinoitaan, joulukoristeitaan ja talvista säätään: Kaupunkia kaunistavat jääveistokset, ihmiset luistelevat ja tekevät löytöjä joulumarkkinoilta, kahvin kanssa nautitaan sahramipullia. Lapset ihastelevat näyteikkunoita, kun kaupat kisaavat keskenään joulusomistuksillaan.

  • Christmas time at Gustav Adolfs torg in Malmö
  • Christmas market at Södertull in Malmö
  • Christmas shopping at David Design in Malmö
  • Coffee break at Pronto, Lilla torg in Malmö
  • Torso Twisted Lounge at Western Harbor in Malmö

Christmas time at Gustav Adolfs torg in Malmö

Joulumarkkinat

Jos haluat kokea perinteiset ruotsalaiset joulumarkkinat, suuntaa kulkusi Malmöhusin linnoitukseen, Katrinetorpiin ja Södertulliin. Täältä löydät mainioita käsitöitä, käsintehtyjä ruotsalaisia ruokaherkkuja ja paahdettuja kastanjoita.

Malmössä on tarjolla myös paljon tuotteita, jotka on valmistettu kestävien periaatteiden mukaan ja luonnonmukaisesti. Näitä sekä paikallisesti tuotettuja ja reilun kaupan tuotteita, kierrätettyä ja vintagea, löydät Gustav Adolfs torin GOOD-joulumarkkinoilta.

Herkkusuiden tulee käydä Drottningtorgetin jouluisella maatilatorilla, missä myydään esimerkiksi luomujoulumakkaroita, Skoonen sinappia, paikallisia tuotteita sekä käsinkudottuja käsineitä.

Luistelu

Malmössä rakastetaan luistelua! Voit ottaa matkalle mukaan omasi tai vuokrata luistimet paikan päällä Raoul Wallenbergin puistossa (jossa myös taide- ja valoinstallaatioita) tai Folkets Parkissa.

Adventtisunnuntai, konsertit ja liikkeiden jouluiset näyteikkunat

Jos olet Malmössä ensimmäisenä adventtisunnuntaina, lähde käymään

Stortorgetilla, jossa joulukuusi koristellaan jouluvaloin. Joulunavajaisiin liittyy myös konsertteja, esityksiä ja muuta hauskaa. Tämä on myös ns. Skyltsöndag, kun somistamisesta innostuneet kauppiaat kisaavat siitä, kenellä on kaunein jouluinen näyteikkuna.

Lämmittele

Malmön hienoissa kahviloissa voit lämmitellä ruotsalaisella “fikalla” (kahvittelu). Joulunajan ykkösnisuja ovat sahramipullat eli lussekatter.

Julbord – Jouluinen noutopöytä

Julbord, jouluinen noutopöytä, notkuu ruotsalaisten suosikkiruokia: kymmeniä sillilajeja, hirvenlihapateeta, savustettua poroa ja graavilohta. Ruokajuomaksi tarjotaan olutta ja snapseja riittämiin. Useimmissa ravintoloissa julbord katetaan jo hyvissä ajoin ennen joulua, mutta varaa ravintolasta pöytä ennen matkaasi – Ruotsissa kun ei jonon ohi pääse kyynärpäitään käytellen, ei etenkään herkullisen joulupöydän ääreen!

Vinkki

Hyvä hetki levähtää ja jutella on glögiä maistellen ja piparkakkuja pepparkakor nakerrellen.

Käy katsomassa Wintermezzo paikassa Stortorget – ihana joulushow, jossa yleisö voi ihastella esimerkiksi huikeaa akrobatiaa tai modernia taitoluistelua.
Shopping in Malmö

Ostoksilla Malmössä

Tärkein ostosalue alkaa Stortorgetilta ja Lilla Torgetilta ja kulkee Södergatania pitkin Gustav Adolfin torin halki ja jatkuu etelään pitkin Södra Förstadsgatania.

International food at Möllevångstorget in Malmö

Monikulttuurinen gastronominen näyttämö

Möllevångstorgetia ympäröivä alue on monikulttuurinen gastronominen näyttämö, jollaista tuskin löytyy muualta Pohjois-Euroopasta. Alueella on käytännöllisesti katsoen kaikkia maailmankolkkia edustavia ravintoloita, herkkukauppoja ja pikaruokaravintoloita, ja useimmat ovat hyvin kohtuuhintaisia.

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden