[text]

Kulttuuria Malmössä

Hyvä aika saapua Malmöhön on elokuun puolivälin jälkeen, kun vuorossa on Malmöfestivalen. Festivaaliteltat, katutaide, performanssit, tanssiesitykset ja elävä musiikki kuuluvat silloin kaupungin katukuvaan.

  • Malmö Konsthall

Malmö Konsthall

Malmöfestivalen

Skandinavian suurimmaksi mainostettu kaupunkifestivaali Malmöfestivalen on todella monipuolinen tapahtuma! Täällä kuulet kaikentyyppistä musiikkia ja kulttuuritapahtumia on riittämiin: taidetta ja muotoilua, tapahtumia lapsille, urheilua ja lifestyle-tapahtumia, ruokaa ja juomaa jne. Elokuun lopulla kaupunki täyttyy ääriään myöten juhlaväestä – liity siis joukkoon!

Malmön Ooppera ja Musiikkiteatteri

Malmön Oopperatalossa esitetään kansainvälistä oopperaa. Ohjelmistossa on niin klassikoita ja musikaaleja kuin nykyaikaista musiikkiteatteria. Myös nuoremmalle yleisölle on monipuolista tarjontaa, sillä Operaverkstan tuottaa nykyaikaisia esityksiä 3–19-vuotiaille. Oopperatalo on vierailun arvoinen myös siksi, että rakennusta pidetään funkisajan arkkitehtuurin mestarinäytteenä. Voit nauttia täällä drinkit tai aterian tyylikkäässä ravintolassa tai varata liput esitykseen.

Malmön taide, tieteet ja historia

Voit lyödä monta kärpästä yhdellä iskulla, jos suuntaat kulkusi Malmöhusin linnoitukseen. Täällä sijaitsevat nimittäin niin kaupungin taidemuseo, luonnonhistoriallinen museo, kaupunginmuseo kuin tiede- ja merimuseo. Linnoituksen historia on lähes yhtä mielenkiintoinen kuin museot!

Muita tutustumisen arvoisia museoita Malmön-matkalla ovat vanhassa voimalassa sijaitseva Moderna Museet Malmö, jossa on näytteillä merkittäviä nykytaideteoksia. Malmö Konsthall puolestaan on tunnettu muotoilustaan ja estetiikastaan, gallerian tilantunnusta ja valosta.

Tee matkanteosta helppoa ja hanki Malmökortti (Malmö City Card), jolla saat alennuksia nähtävyyksien sisäänpääsymaksuista, ilmaisen pysäköinnin sekä kaupoissa tuotteita alennettuun hintaan. 

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden