[text]

Katuruokaa Göteborgissa

Göteborg on meren antimien gastronominen keskus, joka on rakennettu Skandinavian suurimman sataman ympärille. Merellisiä herkkuja on tarjolla monipuolisesti ihan huippuravintoloista pikaruokapaikkoihin.

  • Fiskekyrkan in Gothenburg

Fiskekyrkan in Gothenburg

Kauppahallit

Stora Saluhallen Kungstorgetilla on Göteborgin suurin kauppahalli ja peräisin vuodelta 1889. Sinne mennään lounasaikaan ja lauantaisin, ja siellä on yli 40 kojua ja ruokapaikkaa. Mihin kannattaa suunnata, jos haluaa perinteistä ruotsalaista ruokaa? Amanda Boman on paikka, jossa tarjotaan lounaaksi tavallista kotiruokaa. Kåges Hörna&Bar on taas tyypillinen ruotsalainen kauppahallibaari, josta myös saa erinomaista, perinteistä arkiruokaa.

Suosittu lounaspaikka on Briggen kauppahalli, jossa kesällä on mukava istuskella ulkopöydissä kadun varrella.

Lähistön suosikki

Feskekörkan (Kalakirkko) on kanavan varrella oleva kalahalli, joka ennen on ollut kirkko ja jossa nyt on kala- ja äyriäiskojuja sekä ravintoloita. Kalahallista voi ostaa mukaansa lounaan ja nauttia sen ulkona kanavan varrella. Kun tarjolla on länsirannikon kuuluja hummereita, katkarapuja, ostereita ja simpukoita, Feskekörkanin voi sanoa saattavan katuruoan käsitteen aivan uudelle tasolle.

Avenyn-nimisellä pääkadulla sijaitseva grilli Grillköket Jonsborg on paikallinen suosikki ainutlaatuisen Halv Special -nakkisämpylänsä ansiosta. Grillissä lämmitetyssä sämpylässä on nakki ja sen päällä runsaasti perunamuhennosta – ja kaiken kruunaa katkarapusalaatti, jos niin haluat.

Ruotsalaista pikaruokaa

Jokaisessa kadunkulmassa on nakkikioski, korvkiosk. Voit ostaa pelkän nakin paperiin kääräistynä tai annoksen, johon kuuluu perunamuhennosta ja nakki pehmeässä leivässä (tunnbrödsrulle). Kalorit voit kuluttaa kaupunkikävelyllä. Eikä hätää, jos suuri annos ei pysy koossa – varaa mukaasi vaan muutama ylimääräinen paperiliina. Näin tekevät paikallisetkin.

Vinkki:

Jos haluat nähdä ja kokea Ruotsin suurimman kalahuutokaupan, mene kaupungin Fiskhamnen-sataman kalahuutokauppaan,
joka alkaa arkisin kello 6.30 (maanantaisin kello 7). Yleisö ei voi huutaa, mutta huutokaupassa voit nähdä Göteborgin huippukokkien ja tavarantoimittajien kilpailevan länsirannikon antimista.

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden