[text]

Göteborgin kahvilat

Göteborgin kaupunki tunnetaan rennosta kahvilafiiliksestään – täältä löytävät helposti niin paikalliset kuin turistit mieluisan kahvittelupaikan!

  • One of many coffee shops in Gothenburg

One of many coffee shops in Gothenburg

Perinteistä

Ahlströms Konditori on kuuluisa Cortina-kakustaan, jossa on pistaasimarsipaania, kermaa ja koristeena mantelimarsipaania.
Palaa menneeseen aikaan, juttele sohvalla puheliaitten eläkeläisten kanssa ja nauti vaikka kuppi teetä.

Café Husaren viehättävässä lasikattoisessa klassikkokahvilassa on tarjolla kotitekoisia makupaloja, esimerkiksi ruotsalaisia katkarapu-ja kananmunavoileipiä, kaakaota ja maailman (ehkä) suurimpia kanelipullia.

Viehättävä idylli

Rosenkaféet on kesäajan idylli ruusutarhan siimeksessä. Se on hieman vanhanaikainen, suurenmoinen paikka, jossa on tarjolla perinteisiä ruotsalaisia leivonnaisia. Kahvilassa panostetaan tuoreisiin, luonnollisiin aineksiin.

Pick-N-Paint Café -kahvilaa erikoisempaa ei ehkä voi löytää jännästä Göteborgista. Siellä voi maalata keramiikkaa kahvittelun lomassa. Lapsetkin voivat osallistua maalaamiseen. 

Museokahvila

Röhsska Café Röhsskan museossa on avara, sisältä korkea ja rauhaa huokuva paikka. Siellä voi syödä terveellistä lounasta noutopöydästä. Erikoisuutena ovat karppaajillekin sopivat GI-ruoat ja erilaiset yrttiteet.

Trendikästä

Da Matteo Caffe é Gelato on niin ajan hermolla kuin vain voi Göteborgissa olla. Tämä kuuluisa paikka on niin suosittu, että sen seinätkin huokuvat ”coolia fiilistä”. Paikka on ylpeä italialaistyyppisistä kahveistaan ja jäätelöstään, panineistaan ja leivonnaisistaan, jotka saavat
ACNE-trendikkäät paikalliset palaamaan pöytien ääreen.

Two Little Birds on luomun ystävän valinta, ympäristötietoinen kahvila, jossa on vanhoja kalusteita, 1970-luvulle tyypilliset tapetit ja näyttelytilaa taidokkaille käsitöille.

Lähistön suosikit

Flickorna Kanold on kaakaonystävien unelmakohde! Paikan parhaat kaakaolajit ovat aika poikkeuksellisia ja niitä täytyy maistaa – mitäs sanot tummasta sinihomejuustotryffelistä ja suolaisesta karamellisuklaasta!
Kaakaojuomasta on tulossa legendaarinen, ja jäätelö kuuman suklaakastikkeen kera on toinen suursuosikki. Vetonaulana ovat myös maukkaat voileivät ja hyvä kahvi. 

Café Kringlan on vaatimaton, kotoisa paikka viehättävällä Hagan mukulakivialueella – tunnelmaltaan kuin paikallisten olohuone. Täällä pääset leppoisaan ruotsalaiseen fika-tunnelmaan kahvikupposen äärellä.

Vinkki:

Rakastatko jäätelöä? Silloin sinun on paras mennä Göteborgin jäätelövalmistajien Lejonet & Björnenin kahvilaan valitsemaan suosikkisi kolmenkymmenen eri jäätelö- ja sorbettilajin joukosta.

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden