[text]

Göteborgin fine dining

Göteborgin kylmän meren herkut ovat kiireettä kasvaneita ja maultaan täyteläisiä. Ei ihme, että Pohjois-Atlantin kalat ja herkulliset äyriäiset inspiroivat huippukokkeja. Tarjolla on samalla luovia ja klassisia ruokalistoja kaikille raikkaiden ja intensiivisten makujen ystäville. Nämä kulinaristiset elämykset täytyy kokea paikan päällä!

  • Thörnströms Kök, with a star in Guide Michelin
  • Restaurant Kock & Vin in Gothenburg
  • Restaurant Familjen in Gothenburg

Thörnströms Kök, with a star in Guide Michelin

Göteborgissa on Ruotsin parhaat merelliset herkut. Siellä on kuusi Michelin-tähden ansainnutta ravintolaa ja yksi Bib Gourmand -ravintola (hieman edullisempi, hyvin rahanarvoinen elämys).

Guide Michelin -ravintolat, 1 tähti

Havitellulla tähdellä palkittu fine dining -ravintola on esimerkiksi Thörnströms Kök. Jos etsit viineihin panostavaa ruokapaikkaa, suuntaa kulkusi jo vuonna 1985 perustettuun ravintolaan Restaurang 28+, jonka viinikellaria on kehuttu yhdeksi Ruotsin parhaimmista. Uusin, vuonna 2014 tunnustettu, kulinaarinen Guide Michelin -helmi on puolestaan Bhoga. Kalaravintola Sjömagasinetissa herkullisesta ruoasta voi nauttia kauniissa rantamaisemassa. Uusimmat ravintolatulokkaat tässä kategoriassa ovat Koka ja SK Mat & Människor.

Guide Michelin Bib Gourmand

Bib Gourmand -ravintolat ovat hintatasoltaan edullisempia, mutta silti erittäin korkealaatuisia. Göteborgissa voit poiketa kekseliään jännittävään avoimen keittiön ravintolaan Familjen, joka on saanut tämän tunnustuksen useana vuonna.

The White Guide

The White Guide on Ruotsin oma ja arvostettu versio luotetusta Guide Michelinistä, jota ilman ruotsalaiset herkkusuut eivät lähde kotoaan.  Oppaasta löytyy Ruotsin Guide Michelin -tähdellä palkittujen  ravintoloiden lisäksi myös lukuisia paikallisia, korkealaatuisia ravintoloita,  kuten erinomaisesti makuja komponoiva Wasa Allé. Toinen hyvä fine dining -valinta on Magnus & Magnus M2, jonka salia koristaa suuri peilipallo. Veden äärellä voit nauttia erinomaisen ruokalistan tarjonnasta   Swedish Taste -nimisessä ravintolassa. Linnéa Art Restaurant tarjoaa  puolestaan ruoan ja taiteen jännittävän yhdistelmän – niin ruokasalissa kuin lautasella. Hienoja klassisia meren herkkuja tarjoaa Fiskekrogen.

Vinkkejä?

Göteborgissa ravintoloiden luotettavat sommelierit osaavat asiansa.  Laskun loppusummasta ei kannata välittää Kock & Vinissä – jos haluat todella nauttia, ota sommelieren suosittelema viini kullekin ruokalajille.

Eikö pöytävarauksen teko onnistunut? Poikkea lounaalle Kalakirkko Feskekörkaan. Paikan nimi juontaa juurensa rakennuksen historiasta – täällä on nimittäin toiminut kirkko. Nyt tila on kalahallin ja lukuisten erinomaisten meren herkkuja tarjoavien ravintoloiden käytössä. Tarkista lounastarjonta ja aukioloajat etukäteen.

Milloin:

Monet huippuravintolat ovat kiinni sunnuntaisin, ja jotkut ovat kiinni kesän ajan (ja joulun jälkeen) – paras siis tarkistaa aukioloajat etukäteen ja tehdä pöytävaraus hyvissä ajoin.

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden