[text]

Göteborgin bistrot ja baarit

Göteborg on merenherkkuja rakastavien suosikkikohde. Maistuvia annoksia löytyy huippuravintoloiden ohella pienemmistä ravintoloista, lähes joka kadunkulmasta. Göteborg on varsinainen meren antimien pääkaupunki – onhan sillä hallussaan vaikuttava Top 5 -lista: hummerit, katkaravut, osterit, simpukat ja jokiravut!

  • Restaurant Familjen in Gothenburg

Restaurant Familjen in Gothenburg

Trendikkäät paikat

Magnus & Magnus M2 on ehdottomasti käynnin arvoinen glamour-paikka, jonka keittiön tarjoama valikoima on laaja. Kesäisin täällä viihdytään svengaavalla sisäpihalla. Avalon Bar on tyylikäs, hieman fengshui-tyylinen keidas, jossa on tarjolla monipuolisesti meren antimia. Jos puolestaan pidät meksikolaisesta tunnelmasta ja drinkeistä, poikkea paikkaan nimeltä Puta Madre osoitteessa Magasinsgatan 3.

Upea sijainti

Heaven 23 voi ylpeillä upealla sijainnillaan ja sky barillaan. Keittiö tarjoaa monipuolista ja eri vuodenaikoihin sopivaa ruokaa pohjoismaisista herkuista pitäville. Myös Swedish Taste vanhassa satamarakennuksessa tarjoaa maistuvia annoksia nautiskelijoille. Käy Kalakirkossa, Feskekörka, ja syö kalahallin yhteydessä sijaitsevissa ravintoloissa, kuten Gunnar Malmin Gabrielissa. Romantikot suuntaavat kulkunsa Pensionat Styrsö Skäretiin.

Keskellä kaupunkia

Bon on luotettava, ranskalaistyyppinen bistro.

Muita keskikaupungin helmiä

Linnéa Art Restaurant on ottanut vaikutteita kuuluisasta Nomasta ja tarjoaa huolellisesti valmistettua ruokaa. Jos haluat yllätyksekkään ja jännittävän ruokailukokemuksen, varaa pöytä paikasta Wasa Allé. Familjen sopii herkkusuille, jotka haluavat nauttia ateriansa pick’n’mix-tyyliin. Barrique Wine Bar on puolestaan niiden suosiossa, jotka pitävät italialaisesta ruoasta ja viinistä.

Vinkkejä?

Nauti laadukkaasta ja perinteisestä ruotsalaisesta ruoasta (husmanskost) ravintolassa Restaurang Kometen, joka on tunnettu ruotsalaisista ruokalajeistaan, esim.  kaalikääryleet puolukkahillon kera, Wallenbergare (vasikanlihasta tehty, voissa paistettu pihvi), voissa paistettu turska ja kananmuna, katkaravut sekä raastettu piparjuuri. Ruokalista saa taatusti veden kielelle, jos husmanskost kuuluu seurueen suosikkeihin!

Yksi uusimmista Göteborgin ravintolatulokkaista on lokakuussa 2014 Folkteaternin yhteyteen avattu kasvisravintola Folkbaren, jonka listalta löytyy kattavasti luomuviinejä ja lähituotettua ruokaa.

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden