[text]

Juhlatuulella Göteborgissa

Göteborgin yöelämä on omaa luokkaansa. Vaikka Tukholma on väkiluvultaan suurempi, täältä länsirannikon suurkaupungista löytyy tarjontaa pubeista klubeihin. Tunnelma on huipussaan ja siihen pääset mukaan esimerkiksi kaupungin pääkadulla nimeltään Avenyn, jonka varrelta löytyy yökerhoja myös tanssimista rakastaville bilettäjille.

  • Night Club Yaki-da in Gothenburg
  • Gothenburg main street Avenyn

Night Club Yaki-da in Gothenburg

Pubit, drinkkibaarit ja oluttupa

Göteborg on ylpeä pubeistaan. Paikallisten suosikkeja ovat esimerkiksi Lounge(s) osoitteessa Kunsportsavenyn 5 ja Bitter Bar & Matsal. Viihtyisä istuskelupaikka on Bishop’s Arms ja vauhdikkaampi irlantilainen vastine The Dubliner.

Oluen ystävien kannattaa piipahtaa Ölhallen 7:ssä, kaupungin perinteikkäässtä – ja nykyään ainoassa  –  oluttuvassa, kauppahalli Saluhallenin vieressä. Pienten panimojen tuotteita on tarjolla ravintolassa ja baarissa nimeltä Haket.

Jos olet liikkeellä happy hour -aikaan, kannattaa pistäytyä drinkillä Excet-baarissa, jonka terassi ja klubi ovat suosittuja myös iltaisin. Jos puolestaan haluat nauttia huimista maisemista, voit nauttia drinkkisi Gothia Towersin hotellibaarissa Heaven 23, rakennuksen ylimmässä kerroksessa.

Klubit


Peacock Dinner Club on mainio valinta, jos haluat nauttia hyvän päivällisen ja jäädä sen jälkeen tanssimaan klubimusiikin tahtiin. Ylellinen ja upea Yaki-da on toinen todella monipuolinen paikka, jossa klubin ja ravintolan ohella toimii myös kahvila. Kesällä paikalliset suuntaavat usein Trädgårniin nauttimaan niin ruoasta ja juomasta kuin yöelämästä. Yli 35-vuotiaiden suosikit ovat Deep ja Glow. Trenditietoiset rakastavat puolestaan paikkoja kuten BLVD, Push ja Park Lane. Nuorekkaista paikoista on mainittava Nivå, jossa on sananmukaisesti (nivå=taso) monta kerrosta. Jos pidät jazzista, kannattaa suunnata kuuluisaan Nefertitiin. Rockin ystäviä kutsuu puoleensa Valand-klubi. Hieman nuoremmat rokkarit kuuntelevat mielellään livebändejä paikassa Sticky Fingers.

HBT-klubit


Aloita ilta esimerkiksi paikassa Gossip Bar & Kök – hyvä paikka niin drinkeille kuin päivälliselle – ja suuntaa sitten klubiin Gretas Night Club, joka on kaupungin suurin gay-yökerho. Siellä kuulet esimerkiksi ruotsalaista iskelmää ja suosikkeja 1980- ja 90-luvuilta. Klubin toisessa osassa musiikkityyli on R&B. Perinteinen paikka on SLM Leather Club, ja kannattaa tsekata myös LGBT-Center Habitin tapahtumatarjonta.

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden