[text]

Ulkoiset linkit

Ostoksilla Göteborgissa

Göteborgin muotoiluakatemian ansiosta kaupungissa ei ole pulaa lahjakkuuksista. Sekä Nudie että Monki ovat peräisin Göteborgista. Kaupungissa riittää siis niin vintagea kuin makeita farkkujakin.

  • New and established Swedish design at d.n.a.
  • Design store “Aschebergsgatan 24” in Gothenburg
  • Shopping at Victoria-passagen in Gothenburg
  • Shopping at department store NK in Gothenburg
  • Vintage shopping in Gothenburg at “Prickig Katt”
  • Different Swedish design at Designtorget store
  • Nudie Jeans flagship store in Gothenburg
  • Swedish interior design store Norrgavel
  • Gothenburg based Swedish design label Stylein
  • Swedish design label Whyreds store in Gothenburg

New and established Swedish design at d.n.a.

Urbaani chic

Ruotsalaisia ja kansainvälisiä huippumerkkejä halutessasi mene ostoksille johtavaan tavarataloon Nordiska Kompanietiin (NK), jonka neljästä kerroksesta löydät 45 liikkeen verran muotia, kauneutta ja sisustusta.

Pääkadun muotia

Kohtuuhintaisia kauppoja löydät Göteborgin pääkadulta Avenyn. Jos taas rakastat ostoskeskuksia ja haluat tehdä löydöt saman katon alta, mene Nordstaniin, Skandinavian suurimpaan ostoskeskukseen.

Vintage

Hagan alueelta erikoisuuksia etsivät löytävät upeita vintage- ja designtuotteita. Kauniit mukulakivikadut ja erikoiset kaupat aina antiikkiliikkeistä hattukauppoihin (Ateljé Hörnan) ovat niin paikallisten kuin matkailijoiden rakastamia.

Valikoituja amerikkalaisia ja kanadalaisia 1900-luvun vintage-tuotteita  myy Beyond Retro Arkaden-ostoskeskuksessa. Ebbe & Haldis myy laadukasta vintagea sekä uudelleenmuokattuja tuotteita. Kierrätettyä vintagea myydään studiossa ja kaupassa Rifatto. Ranskalaistyylistä boheemia chic-tyyliä löydät puolestaan Miss Ragtimesta.

Ympäristöystävällistä muotia

Muotitietoisen suosimat Nudie-farkut pyritään valmistamaan luomupuuvillasta. The Dem Collective valmistaa yksilölliset numeroidut farkkunsa käsin reilun kaupan luomutekstiileistä. Kierrätettyjä vaatteita, huonekaluja, kenkiä, levyjä, lasia, posliinia, taloustavaraa, maalauksia, mattoja, asusteita ja koruja löydät kaupasta nimeltä Myrorna.

Ruotsalaista designia

Röhsskasta voit löytää ruotsalaisten suunnittelijoiden uutuuksia taloustavaroista aina keramiikkaan ja lasituotteisiin. Pääpaino on pohjoismaisessa käytettävyydessä. Erikoisia taloustuotteita ja muuta persoonallista ostettavaa voit löytää Designtorgetilta, jossa nuoret lahjakkuudet näyttävät trendeille suuntaa aina koruista  keittiötarvikkeisiin ja lasten leluihin.

Kulttuurituliaisia

Victoriapassagen on viehättävä katettu kävelykatu, jonka varrelta voit löytää niin ruotsalaista käsityötä kuin Ruotsin saamelaisten suunnittelemia tuotteita. Boheemin Hagan alueen mukulakivikaduilta löydät monia tuliaiskauppoja, taidegallerioita sekä antiikkiliikkeitä.

Historiallinen ostoskeskus

Kronhusbodarna on nykyisen Göteborgin vanhimpia osia, ja sen historia ulottuu aina 1640-luvulle. Nykyään täällä pidetään konsertteja ja vaalitaan käsityöläisperinteitä. Vieraile niin kellosepän pajassa, sisustusmyymälässä kuin lasi- ja keramiikkatyöpajoissa. Herkuttele toffee- ja suklaamyymälän tuotteilla ja nauti kahvilassa tuoreita leivonnaisia.

Lisätietoa ostosmahdollisuuksista Göteborgissa saat täältä.

Vinkki:

Fika eli kahvitauko on parasta viettää kaupungin parhaiden suklaanvalmistajien kahvilassa Café Kanoldissa Grönsakstorgetilla. Flickorna Kanoldin suklaamyymälät löydät osoitteista Södra Larmgatan 14 ja Stora Saluhallen 132. Sinihomejuustotryffelit ja suolainen suklaakaramelli ovat varsinaisia suklaakäsityön taidonnäytteitä!

Liikenne ja Ruotsin kruunu
Göteborgissa on hyvin helppo liikkua. Kaikki suuret ostosalueet sijaitsevat lähellä toisiaan, ja jos käveleminen alkaa väsyttää, voit aina jatkaa matkaa raitiovaunulla.

Kauppojen aukioloajat Göteborgissa
Aukioloajat ovat yleensä arkisin ja lauantaisin klo 10–18, ja useimmat tavaratalot Göteborgissa ovat auki myös sunnuntaisin.
Aukioloajat sitoumuksetta

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden