[text]

Göteborgin kulttuuriperintökohteet

Vuonna 1621 perustettu Göteborg sijaitsee Ruotsin upealla länsirannikolla. Sen vaiherikas historia ja hollantilaisten kaupunkisuunnittelijoiden kädenjälki näkyy kanavissa ja historiallisissa rakennuksissa.

  • Gunnebo Castle and Gardens

Gunnebo Castle and Gardens

Mistä aloittaa?

Aloita tutustuminen Göteborgin historiallisiin rakennuksiin 1750-luvulta peräisin olevasta Göteborgin kaupunginmuseosta, osoitteessa Norra Hamngatan 12.

Göteborgin poliittinen keskus sijaitsee Gustav Adolfs Torgilla. Sen laidalla sijaitsevat vuonna 1673 rakennettu Göteborgin kaupungintalo ja sen modernimpi lisärakennus, jonka on suunnitellut Gunnar Asplund.

Kirkot

Jos haluat nähdä historiallista arkkitehtuuria ja kalaherkkuja, vieraile Feskekörkassa (kalakirkko) Rosenlundsgatanilla. Tämä arkkitehtuurinen kokeilu näyttää kirkolta, mutta sisältä löydät Göteborgin parhaat kalamarkkinat ja kalaravintolat.

Vuonna 1909 rakennettu Vasakyrkan Engelbrektsgatanilla edustaa tyyliltään ruotsalaista jugendia. Jos haluat vierailla tätäkin vanhemmissa kirkoissa, niin suuntaa kulkusi vuodelta 1815 peräisin olevaan Göteborgin katedraaliin, Kyrkogatan 28. Mielenkiintoisia ovat myös saksalaisena kirkkona tunnettu, vuodelta 1748 peräisin oleva Christinaen kirkko Norra Hamngatanilla ja 1200-luvun puolivälin Örgryten kirkko Danska Planilla.

Trendikäs vanha Haga

Göteborgin vanhin ja yksi sen viehättävimmistä alueista on 1700-luvulta peräisin oleva Haga. Tämä aiemmin ränsistynyt puutaloalue on nyt entistetty ja trendikäs. Sen mukulakivikadut, viihtyisät vintage- ja secondhand-kaupat sekä alueen erinomaiset kahvilat houkuttelevat kävijää.

Kartanokohde

Nähdäksesi miten yläluokkaan kuuluvat asuivat 1700-luvulla, käy  Gunnebon kartanossa ja puutarhoissa vain kymmenen minuutin matkan päässä Göteborgin keskustasta. Kartanon kermanvärisessä, uusklassisessa päärakennuksessa voi nauttia kupin kahvia tai aterioida. Puutarhat ja lahjakauppa ovat myös tutustumisen arvoisia. Suosittelemme opastettua kierrosta. Alue on auki vuoden ympäri. Joulun alla alueella pidetään upeat joulumarkkinat.

Käy Göteborgin kotisivulla, jos haluat lisätietoja historiallisista kohteista.

Göteborg City Cardin avulla matkustat ilmaiseksi julkisilla liikennevälineillä, pysäköit autosi ilmaiseksi, saat vapaan pääsyn moneen nähtävyyteen ja alennusta kaupoissa.

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden