[text]

Göteborgin joulu

Göteborg rakastaa joulua, ja kaupunki on täynnä tunnelmaa: joululauluja, kynttilöitä, luistelijoiden iloisia ilmeitä, paahdettuja kastanjoita sekä ruotsalaisia erikoisuuksia ja perinteisiä käsitöitä myyviä pieniä kojuja – unohtamatta kaupungin mahtavaa jouluvalomerta!

  • Gothenburg at Christmas time

Gothenburg at Christmas time

Kerrassaan taianomaista valoa!

Kävele ”valokujalla”, valaistulla kolmen kilometrin pituisella tiellä, aina satamasta Lisebergin huvipuistoon. Voit ihailla valoja myös kanavaa pitkin kulkevan Paddan-veneen kyydistä.

Laulua, luistelua ja kastanjoita

Bältespännarparkenin puisto hullaantuu joka vuosi joulusta! Puistossa voit luistella, nauttia paahdetuista kastanjoista sekä viettää aikaa viihtyisässä joulukahvilassa – joululauluja esittävien iloisten kuorojen säestämänä!

Joulumarkkinat

Koko kaupunki on yhtä suurta joulumarkkinaa, kun Nordstanin, Hagan, Kronhusetin ja Gustav Adolfs Torgin sekä Gunnebo Slottin (kaupungin ulkopuolella) joulumarkkinat avaavat ovensa. Lisebergin huvipuisto on joulumarkkinoiden osalta ykkönen niin Göteborgissa kuin koko maassa. Huvipuistoa koristavat miljoonat tunnelmalliset valot joulun aikaan.

Lämmittele fikalla

Lämmittele kahvi- tai teetauolla ja kokeile “fikaa” (ruotsalaisten suosikkipuuhaa) mukulakivisellä Hagan alueella. Valitse kahvileiväksi Café Husarenin suuri vastapaistettu korvapuusti (kanelbulle) tai osta sahramipullia (lussekatter), jotka ovat perinteisiä joulunajan sahraminisuja.

Joulupöytä

Julbord, Ruotsin jouluinen noutopöytä, tarjoaa ruotsalaisia herkkuja, kuten lukemattomia sillilajeja, hirvenlihapateeta, savustettua poroa ja graavattua lohta. Ruoan ohessa nautitaan runsaasti olutta – ja tietenkin pari kolme neljä snapsia!

Göteborgin gourmet

Nauti tyylikkäästä talvimenusta Göteborgin viidessä Michelin-tähden saaneessa ravintolassa, esimerkiksi vuoden ravintolaksi Ruotsissa valitussa Thörnströms Kökissä. Rantakaupungissa, joka on kuuluisa äyriäisistään ja kalastaan, on luonnollisesti tarjolla kaikille herkkusuille paljon erilaisia annoksia meren antimista.

Vinkki

Nauti piparkakuista (pepparkakor) ja kuumasta glögistä tai kaakaosta. Jos käyt Lisebergissä, muista vierailla jääbaarissa.

Milloin?

Marraskuun puolivälistä aina jouluun saakka.

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden