[text]

Kulttuuria Göteborgissa

Göteborgilla on paljon tarjottavaa kulttuurinnälkäiselle. Jottei kiinnostava tapahtuma mene sivu suun, tarkista kulttuuritapahtumien ajankohdat täältä.

Useimmat Göteborgin kulttuurihelmet sijaitsevat kätevän kävelymatkan päässä toisistaan.

  • The art museum in Gothenburg

The art museum in Gothenburg

Göteborgin kulttuurifestivaali

Göteborgs Kulturkalas on todella suuri ja ilmainen tapahtuma, joka houkuttelee kaupungin keskustaan noin 700 000 kävijää. Luvassa on elävää musiikkia, tanssia, muotoilua ja muotia, elokuvia, katutaiteilijoiden esityksiä, käsitöitä, historiaa, komediaa, runoutta ja teatteria. Menoa ja meininkiä riittää kuudelle elokuiselle päivälle, ja kaupunki ottaa vierailijat avosylin vastaan!

Konserthuset

Göteborgin Konserttisali sijaitsee klassisessa art deco -rakennuksessa vuodelta 1935, jonka arkkitehtuuri on uraauurtavaa ja pääsalien akustiikka maailmanluokkaa. Tämä on Göteborgin sinfoniaorkesterin kotisali, missä se esittää konserteissaan klassista musiikkia huippuluokan kapellimestareiden johdolla. Konserttisali sijaitsee Götaplatsenilla samassa rakennuksessa kuin Göteborgin kaupunginteatteri ja taidemuseo. Talon edessä komeilee Poseidonin patsas. Tämä maamerkki on helppo löytää. Suosittelemme tutustumista talon tarjontaan.

Göteborgin Oopperatalo

Göteborgin Oopperatalo on vertaansa vailla! Seinien sisään mahtuu maailmanluokan lavatekniikkaa, kuuluisaa akustiikkaa ja lukuisia harjoittelustudioita ja työpajoja. Kirjastossa on 15 tonnin verran nuottilehtiä. Tämän lisäksi vielä kaikki ooppera-, tanssi- ja musikaaliesitykset sekä konsertit saman katon alla! Vaikuttavaa, vai mitä? Jos et ehdi esitykseen, osallistu opastettuun kierrokseen tai nauti täällä erinomainen lounas veden äärellä.

Maailmankulttuurin museo

Jos sinua kiinnostavat laajempaan, globaaliin perspektiiviin pohjautuvat ja uusia ajatuksia herättävät näyttelyt, käy tutustumassa Världskulturmuseetiin, joka sijaitsee mahtavan Universeum-tiedemuseon vieressä. Täällä aivonystyrät aktivoituvat taitavasti rakennettujen näyttelyiden ja nykytaiteen myötä. Kohtaat maailman eri kulttuureja niin taiteen, musiikin, tanssin kuin elokuvien näkökulmasta.

Helpota matkantekoa ja osta kaupunkikortti Göteborg City Card. Sillä matkustat ilmaiseksi paikallisliikenteessä, pääset ilmaiseksi nähtävyyksiin ja museoihin – ja myös opastetuille kierroksille ja kiertoajeluille. Saat myös alennuksia kaupoissa ja ilmaisen pysäköintiluvan kaupungissa.

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden