[text]

Slottsskogenin puisto

Paikalliset kutsuvat Slottsskogenin 137 hehtaarin suuruista aluetta kaupungin keuhkoiksi. Täällä viihtyvät niin peurat kuin lehtopöllöt. Laajoista metsiköistä, aukioista ja poluista koostuva puisto keskellä kaupunkia perustettiin ja kirjattiin rauhoitetuksi jo vuonna 1874.

  • The Slottsskogen park in Gothenburg

The Slottsskogen park in Gothenburg

Täällä voit joko kuljeskella päämäärättä tai juoksennella metsäpoluilla. Tai tee kuten paikalliset: poimi metsämansikoita ja mustikoita loppukesästä, käy leikkipuistoissa, pelaa jalkapalloa tai ota aurinkoa piknikillä.

Tuumasta toimeen

Tekemistä riittää! Aurinkoisena päivänä täällä on hauskaa pelata minigolfia tai fresbee-golfia – voit myös haastaa paikalliset pelaamaan rantalentopalloa! Slottsskogenissa järjestetään vuosittain Göteborgin maratoni. Teleskoopilla varustetussa observatoriossa voit katsella planeettoja ja bongata pyrstötähtiä.

Eläintarha

Suuri puisto toimii myös eläintarhana – voit nähdä eri puolilla puistoa esimerkiksi hirviä, peuroja ja hevosia aitauksissaan. Lasten eläintarhassa voitte tarkkailla yhdessä villisikoja, karvaisia vuohia, lampaita, kaneja, kanoja ja russ-poneja, joilla voi myös ratsastaa. Täällä on myös lampia, joissa elää ankkoja, hylkeitä – ja jopa pingviinejä!

Musiikki

Slottsskogenissa järjestetään kesäisin musiikkifestivaali Way Out West. Täällä on myös huvimajaa muistuttava  suuri lava, jolla järjestetään kesän aikana lukuisia musiikki- ja tanssitapahtumia. Kesän aikana myös Göteborgin kaupungin sinfoniaorkesteri soittaa ilmaisessa ulkoilmakonsertissa.

Hyvä tietää:

Puiston pingviinien nokkimisjärjestys selviää, kun seuraat niiden ruokailua puoli kolmelta. Jos nälkä yllättää, voit pitää sitten taukoa jossakin puiston kolmesta kahvilasta.

Milloin?

Puisto on aina avoin, mutta lasten eläintarha on avoinna vain toukokuusta elokuuhun.

 

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden