[text]

Göteborgin luonto

Satamakaupunki Göteborgissa veden läheisyys on aina tuntuva – onhan siellä kauniita kanavia ja suuri satama, josta mahtavat merta kyntävät alukset liikennöivät Manner-Eurooppaan.

  • The Botanical Garden in Gothenburg
  • The Slottsskogen park in Gothenburg
  • A drink by the water in Gothenburg

The Botanical Garden in Gothenburg

Puistot

Kun göteborgilaiset haluavat rentoutua ja levätä, he hakeutuvat Slottsskogenin laajaan puistoon kaupungin lounaisosaan. Suuri osa puistosta on metsää, ja sen kolmelta näköalapaikalta avautuvat avarat näkymät kaupunkiin.

Jos haluat kävelylle tai melomaan luonnon helmaan, lähde kaupungin itäpuolelle Delsjönin luonnonsuojelualueelle. Sen kaksi järveä (pieni ja suuri) muodostavat vesialueen, jota ympäröi kallioinen, kumpuileva metsämaisema. Talvisin täällä voi myös lasketella.

Puutarhanhoidosta kiinnostuneet ja muut viherpeukalot voivat tutustua kasvikokoelmiin Göteborgin eteläosassa sijaitsevassa kaupungin kasvitieteellisessä puutarhassa, jossa on myös ihania niittyjä eväsretkellä istuskeluun. Kasvitieteellinen on yksi Euroopan hienoimmista ja todellakin vierailun arvoinen – onhan siellä yli 20 000 kasvilajia, kukkia, puita jne. Pinta-alaltaan alue on 175 hehtaarin suuruinen.

Lisätietoja Göteborgin puistoista löydät täältä.

Länsirannikon saaret

Länsirannikon eteläiset  saaret sijaitsevat vain lyhyen venematkan päässä Saltholmen-satamasta kaupungin eteläosassa. Pääset satamaan raitiovaunulla numero 11 keskusasemalta. Lähimmät saaret ovat Styrsö, Vrångö ja Donsö. Täällä voit tutustua saaristokulttuuriin ja kesäisin uida ja tehdä pieniä kävelyretkiä.

Länsirannikon pohjoisosassa sijaitseville saarille matkustamisesta löydät lisätietoja Göteborgin turisti-infosta.

Tee matkanteko helpoksi ja osta kaupunkikortti Göteborg City Card.  Sillä matkustat ilmaiseksi paikallisliikenteessä, pääset ilmaiseksi nähtävyyksiin ja museoihin – ja myös opastetuille kierroksille ja kiertoajeluille. Saat myös alennuksia kaupoissa ja ilmaisen pysäköintiluvan kaupungissa.

Milloin?

Vuoden ympäri, mutta varmista laivojen aikataulut etukäteen, jos aiot mennä saaristoon.

The Slottsskogen park in Gothenburg

Slottsskogenin puisto

Laaja, kaunis Slottsskogenin puisto, sijaitsee Linnén kaupunginosassa, reippaan kävelyn tai ratikkamatkan päässä Göteborgin keskustasta. Puisto on kaupungin suosituin viher- ja virkistysalue.

The Botanical Garden in Gothenburg

Botaaninen puutarha

Göteborgin Kasvitieteellinen puutarha on suurin - ja monien mielestä myös hienoin - Pohjois-Euroopassa. Keskustassa sijaitsevan puiston kokonaispinta-ala on peräti 25 hehtaaria.

Tjornekalv at the West coast archipelago

Upea länsirannikko ja saaristo

Göteborgin keskustasta pääset helposti länsirannikon upean saariston karun harmaaseen luontoon.

Gunnebo Castle and Gardens

Linnoja & linnoituksia

Suosittu retki Göteborgissa on venematka 1600-luvulla rakennettuun Älvsborgin linnoitukseen, joka rakennettiin suojaksi tanskalaisia vastaan. Saaren keskellä kohoaa kaunis kirkko.

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden