[text]

Göteborgin luonto

Satamakaupunki Göteborgissa veden läheisyys on aina tuntuva – onhan siellä kauniita kanavia ja suuri satama, josta mahtavat merta kyntävät alukset liikennöivät Manner-Eurooppaan.

  • The Botanical Garden in Gothenburg
  • The Slottsskogen park in Gothenburg
  • A drink by the water in Gothenburg

The Botanical Garden in Gothenburg

Puistot

Kun göteborgilaiset haluavat rentoutua ja levätä, he hakeutuvat Slottsskogenin laajaan puistoon kaupungin lounaisosaan. Suuri osa puistosta on metsää, ja sen kolmelta näköalapaikalta avautuvat avarat näkymät kaupunkiin.

Jos haluat kävelylle tai melomaan luonnon helmaan, lähde kaupungin itäpuolelle Delsjönin luonnonsuojelualueelle. Sen kaksi järveä (pieni ja suuri) muodostavat vesialueen, jota ympäröi kallioinen, kumpuileva metsämaisema. Talvisin täällä voi myös lasketella.

Puutarhanhoidosta kiinnostuneet ja muut viherpeukalot voivat tutustua kasvikokoelmiin Göteborgin eteläosassa sijaitsevassa kaupungin kasvitieteellisessä puutarhassa, jossa on myös ihania niittyjä eväsretkellä istuskeluun. Kasvitieteellinen on yksi Euroopan hienoimmista ja todellakin vierailun arvoinen – onhan siellä yli 20 000 kasvilajia, kukkia, puita jne. Pinta-alaltaan alue on 175 hehtaarin suuruinen.

Lisätietoja Göteborgin puistoista löydät täältä.

Länsirannikon saaret

Länsirannikon eteläiset  saaret sijaitsevat vain lyhyen venematkan päässä Saltholmen-satamasta kaupungin eteläosassa. Pääset satamaan raitiovaunulla numero 11 keskusasemalta. Lähimmät saaret ovat Styrsö, Vrångö ja Donsö. Täällä voit tutustua saaristokulttuuriin ja kesäisin uida ja tehdä pieniä kävelyretkiä.

Länsirannikon pohjoisosassa sijaitseville saarille matkustamisesta löydät lisätietoja Göteborgin turisti-infosta.

Tee matkanteko helpoksi ja osta kaupunkikortti Göteborg City Card.  Sillä matkustat ilmaiseksi paikallisliikenteessä, pääset ilmaiseksi nähtävyyksiin ja museoihin – ja myös opastetuille kierroksille ja kiertoajeluille. Saat myös alennuksia kaupoissa ja ilmaisen pysäköintiluvan kaupungissa.

Milloin?

Vuoden ympäri, mutta varmista laivojen aikataulut etukäteen, jos aiot mennä saaristoon.

The Slottsskogen park in Gothenburg

Slottsskogenin puisto

Laaja, kaunis Slottsskogenin puisto, sijaitsee Linnén kaupunginosassa, reippaan kävelyn tai ratikkamatkan päässä GötebPaikalliset kutsuvat Slottsskogenin 137 hehtaarin suuruista aluetta kaupungin keuhkoiksi. Täällä viihtyvät niin peurat kuin lehtopöllöt. Laajoista metsiköistä, aukioista ja poluista koostuva puisto keskellä kaupunkia perustettiin ja kirjattiin rauhoitetuksi jo vuonna 1874.orgin keskustasta. Puisto on kaupungin suosituin viher- ja virkistysalue.

The Botanical Garden in Gothenburg

Göteborgin kasvitieteellinen puutarha

Göteborgin kasvitieteellisessä puutarhassa sijaitsee palkittu Kivipuutarha, värikäs Alppiruusujen laakso sekä rauhan tyyssija Japanilainen metsäaukio. Nauti vierailustasi kaikin aistein!

Wether Islands in Bohuslän, at the West Coast

Länsirannikon saaristo

Merta ja villiä luontoa, melontaa ja kalastusta. Ota rento ote elämään, länsirannikon purjehtijoiden tyyliin.

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden