[text]

Gotlanti

Gotlanti sijaitsee vain 90 kilometrin etäisyydellä Ruotsin mantereesta. Saari hurmaa kävijän niin kesällä kuin talvella.

  • Visby on Gotland
  • The Viking village, Visby, Gotland
  • Helgumannens fiskeläge at Fårö, Gotland
  • Rock formations (Rauk)  at Fårö, Gotland
  • Hallshuk fishing village, Gotland

Visby on Gotland

Gotlanti

Jos saavut lautalla, keskiaikainen Visbyn kaupunki (UNESCOn maailmanperintökohde) toivottaa sinut tervetulleeksi Gotlantiin. Visby on Gotlannin ainoa kaupunki ja maineensa veroinen: kesäisin kävijän hurmaavat sen matalat, ruusuihin peittyvät talot, sen korkeat tornit, varjoisat kaaret, “vanhan maailman” kaupat ja kiemurtelevat mukulakivikadut. Talvella maisemat ovat yhtä lailla kuvankauniit ja saaren kiireetön rauha on käsinkosketeltavaa. Sana viihtyisä ei riitä kuvaamaan tätä ihanuutta!

Kesäaikaan suosittelemme käyntiä keskiaikaisen Visbyn kahviloissa ja ravintoloissa. Nauti vaikkapa kuppi kahvia ja paikallista sahramipannukakkua (saffranspannkaka) marjojen ja kerman kera. Tutustu kävellen keskiajan Visbyhyn ja osallistu esimerkiksi parin kilometrin mittaiselle opastetulle kävelykierrokselle, joka kulkee kaupungin keskiaikaista muuria seuraten. Poikkea matkallasi Pyhän Marian kirkkoon (Visby Domkyrka), 1400-luvun arkkitehtuurin taidonnäytteeseen. Gotlannin museo Visbyssä tarjoaa kiehtovan katsauksen koko saaren historiaan.

Gotlannin eri osiin on helppo matkustaa autolla tai pyöräillen.

Kun haluat ihailla rannikon kauniita kalkkikivipilareita eli raukkeja, vieraile Sudretissa tai Fårössä. Fårö tarjoaa nähtävää elokuvan ystäville  – onhan se legendaarisen ohjaajan, edesmenneen Ingmar Bergmanin kotisaari. Raukkien ohella toinen luonnonnähtävyys on kansallispuisto Gotska Sandön. Tätä kohdetta voisi kuvailla lähes ”trooppiseksi” helmeksi taivaansinisine vesineen, hiekkadyyneineen ja silmänkantamattomiin jatkuvine hiekkarantoineen. Muista että saarella on rajalliset majoitusmahdollisuudet.

Tutustu Gotlannin viikinkihistoriaan 900-luvun Toftan Viikinkikylässä. Siellä voit kokeilla, millaista on paistaa viikinkileipää, ampua jousella, heittää kirvestä jne. Kesäaikaan Gotlannin 800 kilometrin rantaviiva tarjoaa lomailijoille lukemattomia rantoja ja piknikpaikkoja, paljon aurinkoa ja rentoutumista.

Lisätietoja löydät näiltä verkkosivuilta tai käy turistineuvonnassa osoitteessa Donners plats 1, Visby.

Saavu Gotlantiin kesällä lentäen tai lautalla (meriteitse myös talvisin).

Gotland

Inspiroivia kuvia Gotlannista!

Gotlannin saari inspiroi lukuisia muotoilijoita ja taiteilijoita. Design ja muotoilu näkyvät vahvasti sekä katukuvassa että Gotlannin upealla maaseudulla.

Interior, camping trailer at Visby Strandby

Majoitusvaihtoehtoja Gotlannissa

Menossa Gotlantiin omalla autolla, lentäen tai laivalla? Mietitkö majoitusta? Tsekkaa vinkkimme ja hintaesimerkit!

Gotlantiin lentäen ja lautalla!

Gotlannin Visby löytyy Flyben ja Flygotlandin reittivalikoimista myös kesällä 2014. Lentoja liikennöidään Helsingin ja Gotlannin välillä kesäkuusta elokuun loppuun. Yhdensuuntaisten lentojen hinnat reilun tunnin kestävälle lennolle alkavat 69 eurosta.

Yhdistelmälippuja reitille Suomi - Tukholma - Visby myyvät Silja Line ja Viking Line.

Lue lisää Gotlannin tarjonnasta kesäiseltä kampanjasivustolta: www.gotlanti.fi

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden