Etelä-Ruotsi

  • Bovallstrand Marina on the West Coast
    Bovallstrand Marina on the West Coast

    © Mark Harris/imagebank.sweden.se

  • Canola field in Skåne
    Canola field in Skåne

    © Miriam Preis/imagebank.sweden.se

[text]

Kohteita

Jos olet katsonut televisiosta Wallanderia, joka perustuu Henning Mankellin kirjoihin, olet jo tutustunut tämän alueen ytimeen. Ystadin kaupunki, jossa tarinat tapahtuvat, on erityisen hyvin kuvattu Wallander-kirjojen filmatisoinneissa. Totta puhuen  – Ystad on juuri niin ihana kuin miltä se ruudussa näyttää! Kumpuilevat tasangot, kaukana siintävät valkoiset mökit ja loputtomat hiekkarannat – tätä tuskin osasit odottaa  Ruotsin-lomaltasi.

Eivätkä yllätykset siihen lopu. Upea Kullabergin rannikko Skoonen pohjoisosassa on täynnä piskuisia kalastajakyliä kuten Mölle ja Arild. Löytyypä täältä hienoja pieniä rannikkokaupunkejakin, esimerkiksi Torekov ja Båstad.

Alueella, joka on yksi Euroopan satoisimmista viljelysalueista, on myös paljon kotiteollisuutta sekä suoramyyntiä ja maatilojen omia myyjäisiä. Lampaanliha, riista, hanhi ja äyriäiset ovat todella maukkaita  – niitä voit nauttia esimerkiksi Malmön ravintoloissa, bistroissa, baareissa ja kahviloissa.

Gothenburg in West Sweden

Göteborg

Ihanan länsirannikon portti Göteborg tarjoaa kävijöilleen paljon nähtävää!

Bro Hof Slott Golf Club, just outside Stockholm

Golf Ruotsissa

Ruotsi on hankkinut mainetta golfkansana nimekkään Annika Sörenstamin ja huomattavien PGA European Tour -pelaajien Carl Pettersonin ja Henrik Stensonin ansiosta.

Western harbour in Malmö

Malmö

Malmö on loistava kaupunkilomakohde Etelä-Ruotsissa. Kansainvälinen ja kompakti kaupunki kehittyy jatkuvasti, ja uudistusten pääpaino on kestävässä kehityksessä. Tutustu esimerkiksi uuteen Länsisataman alueeseen tai kaupungin kiehtovaan arkkitehtuuriin, kuten maamerkiksi muodostuneeseen rakennukseen Turning Torso.

Lowland hiking in Southern Sweden

Retkeily alangoilla

Alankojen retkeilyreitit Keski- ja Etelä-Ruotsissa halkovat sisämaata idän, lännen ja etelän rannikoille saakka. Matkan varrelle osuu lukuisia erämajoja, hostelleja ja leirintäalueita. 

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden