Tapahtumia Ruotsissa 2015-2016

elokuu 2015

 • Digital Revolution 25 lokakuu 2014 - 30 elokuu 2015
  Digital Revolution

  Tekniikan museon näyttelyssä Digital Revolution koet ja luot upeita digitaalisia illuusioita. Taide, musiikki, elokuvat ja tietokonepelit ovat olleet näyttelyn inspiraatioina.

  Location: Tukholma
 • Livrustkammaren: Kuninkaallisia koruja 28 marraskuu 2014 - 16 elokuu 2015
  Livrustkammaren: Kuninkaallisia koruja

  Livrustkammarenin näyttelyssä The Glitter and the Gold on esillä upeita kuninkaallisia koruja. Näyttely on toteutettu Livrustkammarenin, Skokloster Slottin ja Hallwylska museetin yhteistyönä, sillä tahot ovat keränneet kuninkaallisia koruja 1500-luvulta aina nykypäivään asti.

  Location: Tukholma
 • SoFo-Night joka kuukauden viimeinen torstai 22 tammikuu 2015 - 26 marraskuu 2015
  SoFo-Night joka kuukauden viimeinen torstai

  Vinkki kaikille shoppailusta kiinnostuneille! Joka kuukauden viimeisenä torstaina Tukholmassa vietetään SoFo-Nightia, jolloin SoFon alueen (South of Folkungagatan) kaupat ja putiikit Södermalmilla pitävät ovensa auki myöhempään.

  SoFo-Nightin kotisivuilta löydät listan tapahtumassa mukana olevista kaupoista ja lisätietoja tapahtumasta.

  Location: Tukholma
 • Muumit Junibackenissa 12 helmikuu 2015 - 31 tammikuu 2017
  Muumit Junibackenissa

  Muumit täyttävät tänä vuonna 70 vuotta! Juhlavuoden kunniaksi Junibackenissa järjestetään suuri Muumit-leikkinäyttely. Näyttelystä löydät oikean Muumilaakson ja tapaat monia sen asukkaista. Tove Janssonin tarinaan ”Kuinkas sitten kävikään?” pohjautuva esitys esitetään päivittäin. Lue lisää Junibackenin kotisivuilta!

  Location: Tukholma
  Website:
 • Moderna Museet Malmö: Nils Dardel 21 helmikuu 2015 - 06 syyskuu 2015
  Moderna Museet Malmö: Nils Dardel

  Nils Dardel on yksi Ruotsin suosituimmista taiteilijoista. Hänen teoksiaan on esillä Malmön Moderna Museetissa 21.2 – 6.9. Nils Dardel och den moderna tiden on näyttely, jossa kuvataan taiteilijan suhtautumista Euroopan muutoksiin 1900-luvun alussa. Onko tämä moderni muutos viettelevää vai negatiivista?

  Location: Malmö
 • Moderna Museet: Akram Zaatari 07 maaliskuu 2015 - 16 elokuu 2015
  Moderna Museet: Akram Zaatari

  Kuvailija ja taiteilija Akram Zaatarin näyttely Tukholman Moderna Museetissa. Unfolding-nimisessä näyttelyssä on esillä Zaatarin kuvia, äänityksiä ja päiväkirjoja. Niiden avulla näyttely esittelee mielenkiintoisia tarinoita ihmisten henkilökohtaisista elämänvalinnoista.

  Location: Tukholma
 • Näyttely Nobel-museossa: Legacy 13 maaliskuu 2015 - 15 marraskuu 2015
  Näyttely Nobel-museossa: Legacy

  Legacy esittelee 14 Nobel-voittajan tarinat ja miten heidän menestyksekkäät keksintönsä ovat vaikuttaneet  positiivisesti  ihmisiin ja maailmaan. Näyttely on toteutettu Alfred Nobelin elämänfilosofian pohjalta, jonka mukaan ihmiset tulisi palkita elämäntyöstään.

  Location: Tukholma
 • Kävelykierros dekkareiden maailmassa 14 maaliskuu 2015 - 26 syyskuu 2015
  Kävelykierros dekkareiden maailmassa

  Osallistu Millenium -kävelykierrokselle, ja seuraa Stieg Larssonin Millenium-kirjoista tuttujen henkilöiden, Mikael Blomqvistin ja Lisbeth Salanderin, jalanjäljissä mukaan dekkaritunnelmaan. Opastetulla kävelykierroksella vieraillaan useissa dekkareista tutuissa paikoissa ja kuullaan mielenkiintoisia faktoja historiallisesta Tukholmasta.

  Location: Tukholma
 • Allsång merenrannalla Malmössä 01 heinäkuu 2015 - 19 elokuu 2015
  Allsång merenrannalla Malmössä

  Tule viettämään kesää ruotsalaisittain: laulaen Allsångia! Malmöllä on aivan oma Allsång-tapahtuma kesäisin joka keskiviikko 1.7 – 19.8 välillä. Lue lisää tapahtuman kotisivuilta.

  Location: Malmö
  Website:
 • Stockholm Pride 27 heinäkuu 2015 - 01 elokuu 2015
  Stockholm Pride

  Tukholman kadut täyttyvät jälleen sateenkaarilipuista! Stockholm Pride on laaja, vuosittainen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ajava kulttuuritapahtuma, joka järjestetään 27.7.-1.8.2015.

  Location: Tukholma
 • Jazzfestivaali Ystadissa 29 heinäkuu 2015 - 02 elokuu 2015
  Jazzfestivaali Ystadissa

  Etelä-Skånen kodikkaassa Ystadissa järjestetään vuosittainen jazzfestivaali, jossa vierailee tänä vuonna Dianne Reeves. Reeves palkittiin vastikään Grammyllä hänen uudesta albumistaan ”Beautiful Life”. Grammy-palkinto on hänelle viides. Festivaalin lopullinen ohjelma julkistaan myöhemmin keväällä. Lue lisää tapahtuman kotisivuilta.

  Location: Ystad
  Website:
 • Medeltidsveckan Gotlannissa 02 elokuu 2015 - 09 elokuu 2015
  Medeltidsveckan Gotlannissa

  Joka kesä, elokuussa, keskiaika saapuu Gotlantiin. Medeltidsveckan on Ruotsin suurin historiallinen festivaali, joka  sisältää keskiaikaista musiikkia, teatteria, markkinoita ja muita aktiviteetteja koko perheelle.

  Location: Gotlanti
 • EuroGames Tukholmassa 05 elokuu 2015 - 09 elokuu 2015
  EuroGames Tukholmassa

  EuroGames on Euroopan suurin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ajava urheilutapahtuma. 5.-9.8.2015. Tukholmassa järjestettävässä EuroGamesissa kisataan 28 eri urheilulajissa ja tapahtuman yhteydessä järjestetään kiinnostavia workshopeja ja taidenäytöksiä. Edellisen kerran kisat järjestettiin Pohjoismaissa vuonna 2003. Tuolloin isäntäkaupunkina oli Kööpenhamina.  

  Location: Tukholma
  Website:
 • Stockholm Ultra Marathon 08 elokuu 2015
  Stockholm Ultra Marathon

  Stockholm Ultra Marathon on juoksukilpailu, jossa on tavallista maratonia pidemmät juoksureitit. Voit juosta joko 50 km, 75 km, 100 km tai niin pitkään kuin jaksat määrätyn ajan sisällä. Osallistu ja haasta itsesi kunnolla!

  Location: Tukholma
 • The Offspring keikkailee Gröna Lundissa 10 elokuu 2015
  The Offspring keikkailee Gröna Lundissa

  Suosittu punkrock-bändi The Offspring keikkailee Gröna Lundissa 10. elokuuta.
  Lippuja voi ostaa paikan päältä, jonne kannattaa tulla ajoissa. Lisätietoja Gröna Lundin kotisivulta.

  Location: Tukholma
  Website:
 • We Are Sthlm -nuorisofestivaali Kungsträdgårdenilla 11 elokuu 2015 - 15 elokuu 2015
  We Are Sthlm -nuorisofestivaali Kungsträdgårdenilla

  We Are Sthlm on Euroopan suurin festivaali joka on suunnattu ainoastaan nuorille (13-19v.). Festivaali järjestetään Tukholman Kungsträdgårdenilla ja tarjoaa urheilu-, kulttuuri- ja viihdeohjelmaa. Sisäänpääsy on ilmainen.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Tukholman kulttuurifestivaali 11 elokuu 2015 - 16 elokuu 2015
  Tukholman kulttuurifestivaali

  Vuosittain Tukholman keskustassa järjestettävillä kulttuurifestivaaleilla esiintyy useita artisteja ja erilaisia kulttuuritapahtumia järjestetään ympäri kaupunkia, Gustav Adolfin torilla ja torin lähettyvillä. Viime vuonna festivaalit tekivät yleisöennätyksen 750 000 vierailijallaan. Ilmainen sisäänpääsy!

  Location: Tukholma
 • Stockholm Film Festival – elokuvia puistossa 12 elokuu 2015 - 16 elokuu 2015
  Stockholm Film Festival – elokuvia puistossa

  Stockholm Film Festival on Tukholman Rålambshovsparkissa vuosittain järjestettävä elokuvafestivaali. Ota eväät ja piknikviltti mukaan ja tule katsomaan leffoja mukavissa tunnelmissa, kun ilta laskeutuu Tukholmaan. Tämän vuoden festivaali järjestetään 12.-16.8. Ilmainen sisäänpääsy.

  Location: Tukholma
 • Malmö City Horse Show 13 elokuu 2015 - 16 elokuu 2015
  Malmö City Horse Show

  Malmössä järjestetään uudelleen kansainvälinen kenttäratsastustapahtuma. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

  Location: Malmö
  Website:
 • Crimetime Gotland – Ruotsin ensimmäinen dekkarifestivaali 13 elokuu 2015 - 16 elokuu 2015
  Crimetime Gotland – Ruotsin ensimmäinen dekkarifestivaali

  Gotlannissa järjestetään tänä kesänä jotain täysin uutta! Dekkarifestivaali Crimetime Gotland on samalla Ruotsin ensimmäinen kansainvälinen dekkarifestivaali. Ruotsi on kuuluisa dekkareistaan. Festivaaleille osallistuu sekä ruotsalaisia että muita ulkomaisia dekkarikirjailijoita. Lue lisää tapahtuman kotisivulta.

  Location: Gotlanti
 • Arctic Mountain Marathon 14 elokuu 2015 - 15 elokuu 2015
  Arctic Mountain Marathon

  Ruotsin Lapissa järjestettävä kaksipäiväinen maraton järjestetään Björklidenissä ja Riksgränsenissä. Haastavassa kilpailussa yövytään teltoissa vuorilla ja valittavina on 30, 50 ja 70 kilometrin reitit.

  Location: Björkliden
  Website:
 • Malmöfestivalen 14 elokuu 2015 - 21 elokuu 2015
  Malmöfestivalen

  Lämminhenkinen Malmöfestivalen tuo kaupunkiin taidetta, musiikkia, kulttuuria, ruokaa sekä erilaisia ihmisiä. Ympäristöystävällinen festivaali on 1,4 miljoonalla vierailijallaan Skandinaavian suurin. Ilmainen pääsy!

  Location: Malmö
 • Skeittitapahtuma Skateathon 15 elokuu 2015
  Skeittitapahtuma Skateathon

  Maailman ensimmäinen skeittilautakisa järjestetään Tukholmassa jälleen 15.8. Kungsholmenin kaupunginosassa sijaitsevassa Rålambshovin puistossa (Rålambshovsparken). Ilmoittautuminen tapahtumaan on alkanut!

  Location: Tukholma
 • Midnattsloppet Tukholmassa 15 elokuu 2015
  Midnattsloppet Tukholmassa

  Midnattsloppet on 10 km juoksukilpailu, jonka reitti kulkee kauniin Södermalmin ympäri. Kisa alkaa illalla ja tunnelma on aivan mahtava, kun yleisö kannustaa ja reitin varrelta voi bongata useita viihde- ja musiikkilavoja. Viime vuoden Midnattsloppet oli suurin 10 km juoksukilpailu Euroopassa, johon osallistui peräti 42 000 juoksijaa. Osallistu sinäkin!

  Location: Tukholma
 • Kuninkaallinen ooppera kulttuurifestivaaleilla 15 elokuu 2015
  Kuninkaallinen ooppera kulttuurifestivaaleilla

  Kuninkaallinen Ooppera esiintyy Tukholman kulttuurifestivaaleilla Gustav Adolfin torilla 15.8. Esitys tarjoaa katkelmia oopperan vuoden 2016 ohjelmistosta. Ilmainen sisäänpääsy!

  Location: Tukholma
  Website:
 • Bellmanstafetten – viestijuoksukilpailu Djurgårdenissa 19 elokuu 2015
  Bellmanstafetten – viestijuoksukilpailu Djurgårdenissa

  Ota mukaan perhe, ystävät tai työkaverit ja kokoa viiden hengen joukkue tämän vuoden viestijuoksutapahtuma Bellmanstafettiin, joka järjestetään Tukholman Djurgårdenissa. Kisan jälkeen juoksijoille järjestetään piknik.

  Location: Tukholma
 • Formex – Pohjoismaiset sisustusmessut Tukholmassa 19 elokuu 2015 - 22 elokuu 2015
  Formex – Pohjoismaiset sisustusmessut Tukholmassa

  Formex on suurin Pohjoismaista designia esittelevä messutapahtuma, johon osallistuu yli 850 edustajaa. Messuilla on vuosittain noin 25 000 kävijää. Tule inspiroitumaan designista, tekstiileistä ja huonekaluista. Ikäraja on 15 vuotta.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Kuninkaallinen ooppera: Carmen 19 elokuu 2015 - 01 lokakuu 2015
  Kuninkaallinen ooppera: Carmen

  Carmen on yksi maailman suosituimmista oopperoista. Esitykset Kuninkaallisessa oopperassa Tukholmassa 19.8. alkaen. Varaa liput ja matkat ajoissa.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Elektromusiikin festivaali Dans Dakar 21 elokuu 2015 - 22 elokuu 2015
  Elektromusiikin festivaali Dans Dakar

  Dans Dakar järjestettiin ensimmäisen kerran viisi vuotta sitten, kun tapahtuman perustajien mielestä Ruotsista puuttui kunnollinen ulkoilmafestivaali, jossa vieraat saavat tanssia elektro- ja klubimusiikin tahtiin. Tänä vuonna Dans Dakar täyttää Tukholman kadut Riddarholmenissa 21.-22.8.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Stockholm Gospel Choir Festival 21 elokuu 2015 - 23 elokuu 2015
  Stockholm Gospel Choir Festival

  Gospelkuorofestivaali järjestetään Tukholmassa 21.-23.8. Perjantaina ja lauantaina festivaalipaikkana toimii Filadelfian kirkko ja sunnuntaina Kungsträdgården. Festivaaleilla esiintyy useita ruotsalaisia ja kansainvälisiä kuoroja. Tarkempi ohjelma julkistetaan myöhemmin keväällä.

  Location: Tukholma
 • Triatlonin maailmanmestaruuskilpailu 2015 22 elokuu 2015 - 23 elokuu 2015
  Triatlonin maailmanmestaruuskilpailu 2015

  Triatlonin maailmanmestaruuskilpailut järjestetään Tukholmassa vuosina 2015-2017. Vuoden 2015 kilpailun päivämäärä on 22.-23. elokuuta.

  Location: Tukholma
 • Stockholm Extreme 22 elokuu 2015 - 23 elokuu 2015
  Stockholm Extreme

  Stockholm Extreme on yksipäiväinen kilpailu, jossa osallistujat melovat Tukholman saaristossa, pyöräilevät vaikeita luontoreittejä ja juoksevat maastossa ja kaupungissa. Kuten jo kilpailun nimestä voi päätellä, kyseessä on rankka rutistus, mutta reitin varrella voi nähdä Tukholman kaunista luonto- ja kaupunkimaisemaa. Lue lisää tapahtuman kotisivuilta ja osallistu!  

  Location: Tukholma
  Website:
 • World Water Week Tukholmassa 23 elokuu 2015 - 28 elokuu 2015
  World Water Week Tukholmassa

  World Water Weekillä 23.-28.8. Tukholmaan kokoontuu eksperttejä, liikkeenharjoittajia ja nuoria ammattilaisia. Viikon aikana keskustellaan veden puutteen aiheuttamista ongelmista ympäri maailmaa ja mietitään, miten uusia ratkaisuja voidaan kehittää. Erittäin tärkeitä ja mielenkiintoisia keskusteluja tarjolla.

  Location: Tukholma
 • Itämerifestivaalit Tukholmassa 24 elokuu 2015 - 30 elokuu 2015
  Itämerifestivaalit Tukholmassa

  13. kertaa järjestettäville Itämerifestivaaleille kokoontuu klassisen musiikin ystäviä 24.-30.8., kun Berwaldhallenissa esiintyy useita maailmanluokan laulajia ja artisteja. Festivaaliviikon ohjelma julkistetaan myöhemmin keväällä.

  Location: Tukholma
 • Raoul Wallenbergin päivä Tukholmassa 27 elokuu 2015
  Raoul Wallenbergin päivä Tukholmassa

  27.8. vietetään Raoul Wallenbergin päivää. Tukholmassa häntä muistetaan sekä Vanhassa kaupungissa sijaitsevalla Raoul Wallenbergin torilla että Kungsträdgårdenilla. Wallenbergin rohkeus pelasti ihmisiä toisessa maailmansodassa ja hänen kunniaksi järjestetäänkin Kungsträdgårdenilla näytös ”Varje människa kan göra skillnad”.

  Location: Tukholma
 • Pohjoismaiden suurin estekilpailu Tough Viking 29 elokuu 2015
  Pohjoismaiden suurin estekilpailu Tough Viking

  Tough Viking on Pohjoismaiden suurin ja brutaalein estekilpailu, joka sisältää märkiä ja haastavia kilometrejä esteradalla. Esteet ovat tulta, jäätä, sähköä, kuraa, amerikkalaisia jalkapallopelaajia ja muuta jännittävää. Estekilpailu järjestetään kauniissa Djurgårdenin maisemissa. Yksi Tukholman kilpailun mielenkiintoisimmista esteistä viime vuonna oli sotilasvene Stridsbåt 90, jonka yli kilpailijat juoksivat. Lue lisää tapahtuman kotisivuilta ja osallistu!

  Location: Tukholma

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden