Tapahtumia Ruotsissa 2015-2016

kesäkuu 2015

 • Smycken - korunäyttely Nordiska museetissa 14 syyskuu 2012 - 30 kesäkuu 2015
  Smycken - korunäyttely Nordiska museetissa

  Koruilla on kautta aikojen juhlistettu elämän kohokohtia, mutta niitä pidetty myös muistoesineinä, onnenkantamoisina ja statussymboleina. Nordiska museetin korunäyttelyssä voit ihailla koruja aina 1500-luvulta nykypäivään saakka.

  Location: Tukholma
 • Digital Revolution 25 lokakuu 2014 - 30 elokuu 2015
  Digital Revolution

  Tekniikan museon näyttelyssä Digital Revolution koet ja luot upeita digitaalisia illuusioita. Taide, musiikki, elokuvat ja tietokonepelit ovat olleet näyttelyn inspiraatioina.

  Location: Tukholma
 • Madama Butterfly 08 marraskuu 2014 - 10 kesäkuu 2015
  Madama Butterfly

  Kulttuurilomalle Tukholmaan! Giacomo Puccinin ooppera Madama Butterfly saa ensi-iltansa Tukholman kuninkaallisessa oopperassa 8. marraskuuta 2014. Katso esitysten tarkemmat ajankohdat oopperan kotisivuilta. Liput ja matkat kannattaa varata ajoissa!

  Location: Tukholma
  Website:
 • Livrustkammaren: Kuninkaallisia koruja 28 marraskuu 2014 - 16 elokuu 2015
  Livrustkammaren: Kuninkaallisia koruja

  Livrustkammarenin näyttelyssä The Glitter and the Gold on esillä upeita kuninkaallisia koruja. Näyttely on toteutettu Livrustkammarenin, Skokloster Slottin ja Hallwylska museetin yhteistyönä, sillä tahot ovat keränneet kuninkaallisia koruja 1500-luvulta aina nykypäivään asti.

  Location: Tukholma
 • SoFo-Night joka kuukauden viimeinen torstai 22 tammikuu 2015 - 26 marraskuu 2015
  SoFo-Night joka kuukauden viimeinen torstai

  Vinkki kaikille shoppailusta kiinnostuneille! Joka kuukauden viimeisenä torstaina Tukholmassa vietetään SoFo-Nightia, jolloin SoFon alueen (South of Folkungagatan) kaupat ja putiikit Södermalmilla pitävät ovensa auki myöhempään.

  SoFo-Nightin kotisivuilta löydät listan tapahtumassa mukana olevista kaupoista ja lisätietoja tapahtumasta.

  Location: Tukholma
 • Muumit Junibackenissa 12 helmikuu 2015 - 31 tammikuu 2017
  Muumit Junibackenissa

  Muumit täyttävät tänä vuonna 70 vuotta! Juhlavuoden kunniaksi Junibackenissa järjestetään suuri Muumit-leikkinäyttely. Näyttelystä löydät oikean Muumilaakson ja tapaat monia sen asukkaista. Tove Janssonin tarinaan ”Kuinkas sitten kävikään?” pohjautuva esitys esitetään päivittäin. Lue lisää Junibackenin kotisivuilta!

  Location: Tukholma
  Website:
 • Moderna Museet Malmö: Nils Dardel 21 helmikuu 2015 - 06 syyskuu 2015
  Moderna Museet Malmö: Nils Dardel

  Nils Dardel on yksi Ruotsin suosituimmista taiteilijoista. Hänen teoksiaan on esillä Malmön Moderna Museetissa 21.2 – 6.9. Nils Dardel och den moderna tiden on näyttely, jossa kuvataan taiteilijan suhtautumista Euroopan muutoksiin 1900-luvun alussa. Onko tämä moderni muutos viettelevää vai negatiivista?

  Location: Malmö
 • Moderna Museet: Akram Zaatari 07 maaliskuu 2015 - 16 elokuu 2015
  Moderna Museet: Akram Zaatari

  Kuvailija ja taiteilija Akram Zaatarin näyttely Tukholman Moderna Museetissa. Unfolding-nimisessä näyttelyssä on esillä Zaatarin kuvia, äänityksiä ja päiväkirjoja. Niiden avulla näyttely esittelee mielenkiintoisia tarinoita ihmisten henkilökohtaisista elämänvalinnoista.

  Location: Tukholma
 • Näyttely Nobel-museossa: Legacy 13 maaliskuu 2015 - 15 marraskuu 2015
  Näyttely Nobel-museossa: Legacy

  Legacy esittelee 14 Nobel-voittajan tarinat ja miten heidän menestyksekkäät keksintönsä ovat vaikuttaneet  positiivisesti  ihmisiin ja maailmaan. Näyttely on toteutettu Alfred Nobelin elämänfilosofian pohjalta, jonka mukaan ihmiset tulisi palkita elämäntyöstään.

  Location: Tukholma
 • Kävelykierros dekkareiden maailmassa 14 maaliskuu 2015 - 26 syyskuu 2015
  Kävelykierros dekkareiden maailmassa

  Osallistu Millenium -kävelykierrokselle, ja seuraa Stieg Larssonin Millenium-kirjoista tuttujen henkilöiden, Mikael Blomqvistin ja Lisbeth Salanderin, jalanjäljissä mukaan dekkaritunnelmaan. Opastetulla kävelykierroksella vieraillaan useissa dekkareista tutuissa paikoissa ja kuullaan mielenkiintoisia faktoja historiallisesta Tukholmasta.

  Location: Tukholma
 • Fotografiska: Martin Parr 20 maaliskuu 2015 - 07 kesäkuu 2015
  Fotografiska: Martin Parr

  Suositun valokuvaaja Martin Parr’n näyttely Tukholman valokuvataiteen museo Fotografiskassa. Souvenir-niminen näyttely käsittelee nykyihmisten
  kulutustottumuksia. Martinin tulkinta on humoristinen ja äärimmäisen värikäs.

  Location: Tukholma
 • Live Music Boat Tukholman saaristossa 22 toukokuu 2015 - 04 syyskuu 2015
  Live Music Boat Tukholman saaristossa

  Live Music Boat tarjoaa kolmen tunnin iltaristeilyn jazzin ja diskon tunnelmissa Tukholman saaristossa. Cotton Club Archipelago Orchestran esiintyessä laivan lavalla, voit samalla nauttia herkullisesta buffeesta. Varaa liput Strömman kotisivuilta ja laita tanssikengät jalkaan.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Eldfågeln – loistava tanssiesitys Göteborgissa 30 toukokuu 2015 - 05 kesäkuu 2015
  Eldfågeln – loistava tanssiesitys Göteborgissa

  Fredrik Benke Rydman on suosittu tanssia ja koreografi, joka on ohjannut loistavan tanssiesityksen vanhasta ja suositusta venäläisestä baletista nimeltä Eldfågeln. Esitykseen osallistuu  100 tanssijaa, joiden joukossa on ammattilaisia, tanssiopiskelijoita ja tanssin harrastajia.

  Location: Göteborg
  Website:
 • Smaka på Stockholm -ruokatapahtuma 03 kesäkuu 2015 - 07 kesäkuu 2015
  Smaka på Stockholm -ruokatapahtuma

  Viime vuoden tapahtuma oli yleisömenestys! Kungsträdgårdenin täyttävät kiehtovat maut ja tuoksut jälleen 3.-7. kesäkuuta, kun vuorossa on herkkusuiden suuri juhla: Smaka på Stockholm!

  Location: Tukholma
 • Sweden Rock 03 kesäkuu 2015 - 06 kesäkuu 2015
  Sweden Rock

  Etelä-Ruotsin Sölvesburgissa järjestettävä Sweden Rock -festivaali sisältää komean kattauksen tunnettuja rockbändejä. Esiintyjinä muun muassa Mötley Crüe, Judas Priest ja Toto. Varaa liput ja matkat ajoissa!

  Location: Sölvesborg
 • Nationaldagsgaloppen Djurgårdenilla 06 kesäkuu 2015
  Nationaldagsgaloppen Djurgårdenilla

  Ruotsin kansallispäivänä järjestettävä Nationaldagsgaloppen on vanha kuninkaallinen perinne: hevoskilpailut kauniilla Djurgårdenilla.

  Location: Tukholma
 • Ruotsin kansallispäivän juhlallisuuksia Tukholmassa 06 kesäkuu 2015
  Ruotsin kansallispäivän juhlallisuuksia Tukholmassa

  6. kesäkuuta Ruotsi juhlii kansallispäivää ja Tukholmassa järjestetään paljon tapahtumia koko perheelle. Muun muassa Kungsträdgårdenilla ja suositussa Skansenin pieneläinpuistossa järjestetään monenlaista viihdettä: konsertteja, musiikkia ja hauskoja aktiviteetteja.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Stockholm Outdoor -festivaali esittelee erilaisia urheilulajeja 06 kesäkuu 2015 - 07 kesäkuu 2015
  Stockholm Outdoor -festivaali esittelee erilaisia urheilulajeja

  Pohjoismaiden suurin treenaamiseen ja urheiluun keskittynyt ulkoilmafestivaali järjestetään Tukholman Djurgårdenilla. Täällä voit kokeilla ilmaiseksi erilaisia ulkoiluaktiviteetteja. Voit esimerkiksi kiipeillä, pyöräillä ja meloa tai kuunnella luentoja treenaamisen uusimmista trendeistä. Lisätietoja tapahtuman kotisivulta. Ilmainen sisäänpääsy!

  Location: Tukholma
 • Espanjalainen Ratsastuskoulu Wienistä vierailee Göteborgissa 06 kesäkuu 2015 - 07 kesäkuu 2015
  Espanjalainen Ratsastuskoulu Wienistä vierailee Göteborgissa

  Maailman suosituin ratsastuskoulu vierailee Göteborgissa ensimmäistä kertaa 29 vuoteen. Luvassa on ainutlaatuinen esitys, jossa koulun kauniit hevoset yhdessä ratsastajien kanssa esittelevät upeita ratsastustaitojaan.

  Location: Göteborg
  Website:
 • Polar Music Prize 09 kesäkuu 2015
  Polar Music Prize

  Maailmalla suosittu, maineikas ja ainutlaatuinen musiikkipalkinto Polar Music Prize jaetaan vuosittain Tukholmassa. Palkinto myönnetään artisteille ja ryhmille, jotka ovat menestyneet poikkeuksellisen hyvin.

  Location: Tukholma
 • Marilyn Manson Gröna Lundissa 10 kesäkuu 2015
  Marilyn Manson Gröna Lundissa

  Marilyn Manson on yhtä aikaa rakastettu ja kiistelty artisti. Hän tekee ainoan Ruotsin keikkansa Gröna Lundin lavalla tänä kesänä ja soittaa kappaleita uudelta albumiltaan.

  Location: Tukholma
  Website:
 • West Pride -festivaali 10 kesäkuu 2015 - 14 kesäkuu 2015
  West Pride -festivaali

  Göteborgin kadut täyttyvät jälleen yhdeksännen kerran sateenkaarilipuista. West Pride on laaja, vuosittainen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ajava kulttuuritapahtuma.  Se järjestetäään tänä vuonna 10.-14.6. Alueelle on ilmainen sisäänpääsy.

  Location: Göteborg
  Website:
 • Modernt/ Omodernt – Ulriksdals Slottsteater 12 kesäkuu 2015 - 17 kesäkuu 2015
  Modernt/ Omodernt – Ulriksdals Slottsteater

  Kuninkaallisessa ja kauniissa Ulriksdalsissa järjestetään vuosittain musiikkiesityksiä, joissa yhdistellään suosittujen säveltäjien moderneja ja klassisia teoksia. Lue lisää tapahtuman kotisivulta ja varaa liput ajoissa.

  Location: Tukholma
 • Summerburst 2015 12 kesäkuu 2015 - 13 kesäkuu 2015
  Summerburst 2015

  Summerburst on suuri elektronisen musiikin festivaali. Osta liput ja varaa majoitus ajoissa ja tule nauttimaan musiikista ja tanssimaan muun muassa Avicin, Axwellin ja Ingrosson biisien tahdissa.

  Location: Tukholma
 • Sibelius/ Nielsen konsertti Göteborgissa 12 kesäkuu 2015 - 13 kesäkuu 2015
  Sibelius/ Nielsen konsertti Göteborgissa

  Suomalaisella Jean Sibeliuksella ja tanskalaisella Carl Nielsenillä on tänä vuonna 150-vuotispäivä. Göteborgissa järjestetään säveltäjien kunniaksi konsertteja 12.6 ja 13.6. Lue lisää tapahtuman kotisivulta ja varaa liput ja matkat ajoissa.

  Location: Göteborg
  Website:
 • Kuninkaalliset häät Tukholmassa 13 kesäkuu 2015
  Kuninkaalliset häät Tukholmassa

  Tukholman kadut täyttyvät ilolla ja rakkaudella, kun 13.6. vietetään jälleen kuninkaallisia häitä! Ruotsin prinssi Carl Philip ja Sofia Hellqvist menevät naimisiin kauniissa Slottskyrkanissa Tukholman Vanhassakaupungissa.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Stockholm Swimrun 13 kesäkuu 2015
  Stockholm Swimrun

  Stockholm Swimrun on suosittu uima- ja juoksukilpailu, joka järjestetään Djurgårdenilla. Kilpailijat juoksevat 21 km metsän ja saarten halki, rannan äärellä ja kallioitten yli. Juoksuosuuden jälkeen edessä on vielä 3,8 km uintimatka. Tapahtuma on erittäin suosittu, joten jos mielit mukaan, kannattaa ilmoittautua ajoissa mukaan.

  Location: Tukholma
 • Malmömilen 2015 13 kesäkuu 2015
  Malmömilen 2015

  Malmömilen on suosittu juoksukilpailu, joka kulkee kauniin Malmön läpi. Reitin varrella järjestetään koko perheen aktiviteetteja. Lue lisää tapahtuman kotisivulta!

  Location: Malmö
  Website:
 • Carolan konsertti Dalhallassa 13 kesäkuu 2015
  Carolan konsertti Dalhallassa

  Carola järjestää konsertin Dalhallassa 13.6. Tule kuuntelemaan Carolan uusia kappaleita ja laulamaan mukana suosikkikappaleiden Främling ja Fångad av en stormvind tahdissa. Aloita kesä kauniissa Rättvikissä ja varaa liput ja matkat ajoissa!

  Location: Taalainmaa
  Website:
 • Diggiloo -kiertue 2015 saapuu Göteborgiin 13 kesäkuu 2015
  Diggiloo -kiertue 2015 saapuu Göteborgiin

  Suosittu Diggiloo-show on jälleen Ruotsin kiertueella kesällä 2015. Kolmetuntinen esitys tarjoaa perheviihdettä, suosittuja ruotsalaisia artisteja ja paljon huumoria. Muun muassa Helena Paparizou, Charlotte Perelli ja Martin Stenmarck esiintyvät. 13. kesäkuuta esitys saapuu Göteborgiin, josta se jatkaa ympäri Ruotsia koko kesän. Viimeinen esitys järjestetään Tukholmassa 15.8. Lue lisää tapahtuman kotisivuilta.

  Location: Göteborg
  Website:
 • Grillauksen MM-kisat 2015 Göteborgissa 13 kesäkuu 2015 - 14 kesäkuu 2015
  Grillauksen MM-kisat 2015 Göteborgissa

  Grillauksen MM-kilpailut järjestetään ensimmäistä kertaa Ruotsissa. Yli 70 joukkuetta eri maista ympäri maailmaa osallistuu kilpailuun. Tapahtumasta voi myös hakea inspiraatiota omiin grillijuhlin. Näe myös maailman suurin hiiligrilli.

  Location: Göteborg
 • Ruotsi – Montenegro EM-karsintaottelu 14 kesäkuu 2015
  Ruotsi – Montenegro EM-karsintaottelu

  Luvassa on jännittävä jalkapallo-ottelu, jossa Ruotsi kohtaa Montenegron Friends-areenalla. Joukkueet kilpailevat paikasta jalkapallon EM-kisoihin 2016.

  Location: Tukholma
 • Jackson Browne Tukholmassa 15 kesäkuu 2015
  Jackson Browne Tukholmassa

  Amerikkalainen rock- ja kantrimuusikko Jackson Browne keikkailee Tukholmassa.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Juhannus Skansenilla 19 kesäkuu 2015 - 21 kesäkuu 2015
  Juhannus Skansenilla

  Joulun ohella juhannus on ruotsalaisille  tärkein juhlapyhä. Skansenilla juhannusta vietetään perinteideen tapaan: kerätään kukkia kransseiksi ja tanssitaan juhannussalon ympärillä. Virallinen juhlapäivä on 19. kesäkuuta, mutta Skansenilla voit viettää juhannusta myös 20.-21. kesäkuuta. Tule ajoissa paikalle, sillä tapahtuma on todella suosittu!

  Location: Tukholma
  Website:
 • Volvo Ocean Race 2015 21 kesäkuu 2015 - 28 kesäkuu 2015
  Volvo Ocean Race 2015

  Purjehduskilpailu Volvo Ocean Race rantautuu 9 vuoden jälkeen uudelleen Ruotsin Göteborgiin, kun kaupunki toimii 6 kuukautta kestävän purjehduskilpailun maalina vuonna 2015. Kilpailu alkaa lokakuussa 2014 Espanjan Alicantesta, jonka jälkeen kilpailijat purjehtivat maailman ympäri määränpäänään Ruotsin länsirannikko. Göteborg on tapahtuman virallisena juhlapaikka.

  Location: Göteborg
 • Bergman-viikko Gotlannissa 22 kesäkuu 2015 - 28 kesäkuu 2015
  Bergman-viikko Gotlannissa

  22.-28.6. järjestettävällä Bergman-viikolla on luvassa elokuvia, luentoja, seminaareja ja keskustelutuokioita sekä tietenkin retkiä usean elokuvan kuvauspaikkana toimineelle Fårön saarelle, josta Ingmar Bergman haki inspiraatiota teoksiinsa.

  Location: Gotlanti
 • Allsång på Skansen 23 kesäkuu 2015
  Allsång på Skansen

  Kahdeksana tiistaina alkaen 23.6. voit nauttia musiikista ja auringosta sekä laulaa mukana Ruotsin tähtiartistien kanssa, kun Allsång valloittaa Sollidenin lavan Skansenilla. Allsång-illat alkavat klo 19:30 ja mukaan pääsee sisäänpääsymaksun hinnalla. Vinkki: Tiesitkö, että voit myös seurata Allsång-harjoituksia tapahtumapäivänä Skansenilla.

  Location: Tukholma
  Website:
 • ÅF Off Shore Race 25 kesäkuu 2015 - 28 kesäkuu 2015
  ÅF Off Shore Race

  Suuri purjevenekilpailu ÅF Off Shore Race alkaa Tukholmasta ja jatkuu Tukholman saariston läpi, Gotlannin ympäri ja jälleen takasin Tukholman saaristoon Sandhamniin.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Kansainvälinen tangofestivaali Uumajassa 25 kesäkuu 2015 - 29 kesäkuu 2015
  Kansainvälinen tangofestivaali Uumajassa

  Viime vuoden festivaalimenestyksen jälkeen Midnight Light Tango Festival järjestetään jälleen kesällä 2015. Osallistu tanssikursseille ja näe upeita esityksiä! Lue lisää kotisivulta, varaa liput ja laita tanssikengät jalkaan!

  Location: Uumaja
 • Musiikkitapahtuma Bråvalla Festival Norrköpingissä 25 kesäkuu 2015 - 27 kesäkuu 2015
  Musiikkitapahtuma Bråvalla Festival Norrköpingissä

  Suosittu Bråvalla Festival Norrköpingissä 25.-27. kesäkuuta 2015. Esiintyjinä muun muassa: Calvin Harris, Robbie Williams, Muse, Kent.

  Location: Norrköping
 • Stockholm Challenge 27 kesäkuu 2015
  Stockholm Challenge

  Stockholm Challengeen sisältyy kolme eri kilpailua, joihin voit osallistua. Stockholm Trail on rankka juoksukilpailu, Stockholm Rollerski kilpaillaan rullaluistimilla ja Stockholm Ride puolestaan on 140 km mittainen pyöräkilpailu. Oletko valmis haasteeseen? Lue lisää tapahtuman kotisivuilta ja ilmoittaudu ajoissa mukaan!

  Location: Tukholma
 • Musik vid Siljan 27 kesäkuu 2015 - 05 heinäkuu 2015
  Musik vid Siljan

  Musiikkia Siljan-järvellä -tapahtumaa on vietetty vuodesta 1969, ja sen juuret ovat Siljan-seudun syvässä kansanmusiikkiperinteessä. Luvassa kamarimusiikkia, jazzia, kansanmusiikkia, runoutta, tanssia, ohjelmaa lapsille ja nuorille ym.
  Tarkista tapahtumien tarkat ajat kotisivulta (linkki alla).

  Location: Taalainmaa, Leksand, Mora, Rättvik
 • Billy Idol Gröna Lundissa 28 kesäkuu 2015
  Billy Idol Gröna Lundissa

  Huippusuosittu punk- ja rockartisti Billy Idol keikkailee Gröna Lundissa 28. kesäkuuta. Idol on myynyt yli 40 miljoonaa albumia ja häntä ei syyttä kutsuta 1980-luvun punkrock -legendaksi. Varaa liput ja matkat ajoissa!

  Location: Tukholma
  Website:

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden