Tapahtumia Ruotsissa 2015-2016

marraskuu 2015

 • SoFo-Night joka kuukauden viimeinen torstai 22 tammikuu 2015 - 26 marraskuu 2015
  SoFo-Night joka kuukauden viimeinen torstai

  Vinkki kaikille shoppailusta kiinnostuneille! Joka kuukauden viimeisenä torstaina Tukholmassa vietetään SoFo-Nightia, jolloin SoFon alueen (South of Folkungagatan) kaupat ja putiikit Södermalmilla pitävät ovensa auki myöhempään.

  SoFo-Nightin kotisivuilta löydät listan tapahtumassa mukana olevista kaupoista ja lisätietoja tapahtumasta.

  Location: Tukholma
 • Muumit Junibackenissa 12 helmikuu 2015 - 31 tammikuu 2017
  Muumit Junibackenissa

  Muumit täyttävät tänä vuonna 70 vuotta! Juhlavuoden kunniaksi Junibackenissa järjestetään suuri Muumit-leikkinäyttely. Näyttelystä löydät oikean Muumilaakson ja tapaat monia sen asukkaista. Tove Janssonin tarinaan ”Kuinkas sitten kävikään?” pohjautuva esitys esitetään päivittäin. Lue lisää Junibackenin kotisivuilta!

  Location: Tukholma
  Website:
 • Näyttely Nobel-museossa: Legacy 13 maaliskuu 2015 - 15 marraskuu 2015
  Näyttely Nobel-museossa: Legacy

  Legacy esittelee 14 Nobel-voittajan tarinat ja miten heidän menestyksekkäät keksintönsä ovat vaikuttaneet  positiivisesti  ihmisiin ja maailmaan. Näyttely on toteutettu Alfred Nobelin elämänfilosofian pohjalta, jonka mukaan ihmiset tulisi palkita elämäntyöstään.

  Location: Tukholma
 • Fotografiska: Untold Stories 04 syyskuu 2015 - 15 marraskuu 2015
  Fotografiska: Untold Stories

  Nygårds Karin Bengtssonin valokuvanäyttely Untold Stories kokoaa yhteen taiteilijan töitä vuodesta 2004 tähän päivään. Bengtssonin valokuvaustyyli on esittävää ja otokset ovat tarkkaan harkittuja ja aseteltuja. Kuvat ovat kuin still-kuvia elokuvasta ilman ääntä ja katsoja osallistuu kokonaisuuteen omalla äänellään ja ajatuksillaan.

  Location: Tukholma
 • Designforum Sven-Harrysissa 05 syyskuu 2015 - 22 marraskuu 2015
  Designforum Sven-Harrysissa

  Sven-Harrysin taidemuseossa syyskuussa avautuvassa korunäyttelyssä esitellään 27 ruotsalaisen kultasepän suunnittelemia koruja, joiden inspiraationa ja teemana on vapaus (Freedom).

  Location: Tukholma
 • Uusi suurnäyttely MegaMind Tekniska museetissa 06 syyskuu 2015 - 01 kesäkuu 2016
  Uusi suurnäyttely MegaMind Tekniska museetissa

  Tukholman Teknisen museon uusi näyttely MegaMind on museon 100-vuotisen historian suurin projekti ja samalla yksi suurimmista museoprojekteista Ruotsissa. MegaMing-näyttely stimuloi vierailijan kaikkia aisteja ja kannustaa miettimään niitä uusilla tavoilla. Tutki ja kokeile aistien saloja. Tämä näyttely  on täynnä tulevaisuuden innovaatiota.

  Location: Tukholma
 • Kristina från Duvemåla 12 syyskuu 2015 - 03 tammikuu 2016
  Kristina från Duvemåla

  Tukholman kulttuurisyksyä tähdittää 12. syyskuuta ensi-iltansa saava Kristina från Duvemåla, joka on Vilhelm Mobergin maastamuuttaja-eepokseen perustuva musikaali. Musikaalin tekijäkaartia ovat ABBA-kaksikko Benny Andersson ja Björn Ulvaeus sekä Lars Rudolfsson. Kristiinaa Tukholman Cirkuksessa esitettävässä musikaalissa näyttelee Helsingin teatterilavoiltakin tuttu Maria Ylipää. Varaa liput ja matkat ajoissa.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Valokuvanäyttely Höstsalongen 18 syyskuu 2015 - 22 marraskuu 2015
  Valokuvanäyttely Höstsalongen

  Höstsalongen Fotografiskassa on suurin tuomariston arvioima, ruotsalaista valokuvausta esittelevä näyttely. Näyttelyssä on esillä lähes 230 valokuvaa yhteensä 31 valokuvaajalta.

  Location: Tukholma
 • Jersey Boys musikaali Tukholmassa 18 syyskuu 2015 - 12 joulukuu 2015
  Jersey Boys musikaali Tukholmassa

  Jersey Boys on maailmalla suosittu musikaali, jota esitetään syksyllä Tukholman China Teaterissa. Musikaali on voittanut useita palkintoja ja menestynyt muun muassa Broadwaylla ja West Endissä. Voit nähdä musikaalin 18.9. – 12.12. Tukholmassa. Näytöksiä järjestetään torstai-sunnuntai välillä. Varaa liput ja majoitus ajoissa.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Symbolismia Waldemarsuddessa 19 syyskuu 2015 - 24 tammikuu 2016
  Symbolismia Waldemarsuddessa

  Waldemarsudden Symbolism och dekadens -näyttelyssä syvennytään symbolismiin ilmiönä taiteessa ja kirjallisuudessa. Näyttelyssä on esillä muun muassa prins Eugenin, Richard Berghin, Agnes de Frumerien, Ellen Thesleffin, August Strindbergin, Paul Gauguin’n, Eugène Carrièren, Akseli Gallen-Kallelan ja Edvard Munchin töitä.

  Location: Tukholma
 • Olof Sager-Nelson Göteborgin taidemuseossa 19 syyskuu 2015 - 24 tammikuu 2016
  Olof Sager-Nelson Göteborgin taidemuseossa

  1800-luvulla vaikuttanut ruotsalainen taidemaalari Olof Sager-Nelson tunnetaan parhaiten hänen sielukkaista muotokuvistaan. Näyttely esittelee erilaisten muotokuvien avulla ennen havaitsemattomia yhteyksiä tuttujen ja unohdettujen taiteilijoiden välillä.

  Location: Göteborg
 • Minimalistista taidetta Moderna Museetissa 26 syyskuu 2015 - 07 helmikuu 2016
  Minimalistista taidetta Moderna Museetissa

  Moderna Museetin näyttelyssä Objects and bodies at rest and in motion nähdään 1950-1970 –luvuilla vaikuttaneiden minimalistista tyylisuuntaa edustaneiden taiteilijoiden teoksia. Näyttely havainnollistaa esineen ja ihmiskehon suhdetta, joka on kenties voimakkaimmin esitetty Simone Fortin ja Robert Morrisin yhteistyönä syntyneissä teoksissa.

  Location: Malmö
 • Kuninkaallinen ooppera: Ruusuritari 26 syyskuu 2015 - 02 marraskuu 2015
  Kuninkaallinen ooppera: Ruusuritari

  Richard Straussin ooppera Ruusuritari Tukholman kuninkaallisessa oopperassa 26.9. alkaen. Oopperaa esitetään saksalaisen ohjaajan Christof Loyn uutena versiona, joka on saanut inspiraationsa 1700-luvun Wienistä ja nykyajan Tukholmasta. Liput ja matkat kannattaa varata ajoissa.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Auguste Rodinin veistoksia 01 lokakuu 2015 - 10 tammikuu 2016
  Auguste Rodinin veistoksia

  Rodinin veistostaidetta esillä Tukholmassa. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Pariisissa sijaitsevan Musée Rodinin sekä Helsingin Ateneumin taidemuseon kanssa. Näyttelyn kuva-esite on saatavilla myös suomeksi. Kansallismuseon ollessa remontissa, näyttelyn on esillä Taideakatemian tiloissa osoitteessa Fredsgatan 12.

  Location: Tukholma
 • Emil Nolde: Colour Storms 03 lokakuu 2015 - 17 tammikuu 2016
  Emil Nolde: Colour Storms

  Göteborgin taidemuseo esittelee saksalaisen ekspressionisti Emil Nolden värikkäitä maalauksia. Näyttelyssä esitellään lähes 90 taiteilijan öljyvärimaalausta, akvarelllia ja grafiikkaa.

  Location: Göteborg
 • Kuninkaallinen ooppera: Joutsenlampi 23 lokakuu 2015 - 17 marraskuu 2015
  Kuninkaallinen ooppera: Joutsenlampi

  Maailman kenties suosituin baletti, Joutsenlampi, nähdään ensimmäistä kertaa Tukholman kuninkaallisen oopperan ohjelmistossa 23.10. alkaen. Baletti esitettiin ensimmäisen kerran vuonna 1877, jonka jälkeen siitä on nähty lukuisia eri versioita. Varaa liput ja matkat ajoissa!

  Location: Tukholma
  Website:
 • Comic Con Gamex 30 lokakuu 2015 - 01 marraskuu 2015
  Comic Con Gamex

  Lokakuun lopussa Tukholman Friends Areenalle kokoontuu suuri joukko tietokone- ja konsolipeleistä kiinnostuneita. Comic Con Gamex -tapahtuma on kasvanut erittäin paljon viime vuosina ja on nykyään Pohjoismaiden suurin pop-kulttuuritapahtuma. Lue lisää kiinnostavista aktiviteeteista ja ohjelmasta tapahtuman kotisivuilta.

  Location: Tukholma
 • Mitt kök -messut Tukholmassa 05 marraskuu 2015 - 08 marraskuu 2015
  Mitt kök -messut Tukholmassa

  Pohjoismaiden suurimmat ruoka- ja juomamessut järjestetään Tukholman Älvsjössä kotikokkien ja herkkusuiden iloksi 5.-8. marraskuuta. Messuille odotetaan n. 30 000 kävijää ja näytteilleasettajia on yli 200. Samalla messulipulla pääsee myös samaan aikaan, 6.-8.11. järjestettäville valokuvausmessuille.

  Location: Tukholma
 • Valokuvausmessut Tukholmassa 06 marraskuu 2015 - 08 marraskuu 2015
  Valokuvausmessut Tukholmassa

  Tukholman valokuvausmessut tarjoaa kiinnostavia luentoja ja inspiraatiota kaikille kuvauksesta ja videotuotannosta kiinnostuneille. Messujen tämän vuoden teemana on tietoisuus ja uusia näkökulmia on luvassa sekä harrastelijoille että eksperteille. Samalla sisäänpääsylipulla pääsy myös Mitt kök -messuille.

  Location: Tukholma
 • Talvimaraton Tukholmassa 07 marraskuu 2015
  Talvimaraton Tukholmassa

  Vinter Marathon on talvinen juoksukilpailu, jonka reitti kulkee luonnonkauniin Djurgårdenin läpi. Jos 42 kilometrin pituinen maraton tuntuu liian rankalta, voit ilmoittautua mukaan Vintermileniin, jonka reitti on vain 10 kilometriä. Lue lisää ja ilmoittaudu juoksijaksi tapahtuman kotisivuilla.

  Location: Tukholma
 • Stockholm International Film Festival 11 marraskuu 2015 - 22 marraskuu 2015
  Stockholm International Film Festival

  Tukholman kansainvälinen elokuvafestivaali täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Festivaalin tarkempi ohjelma julkaistaan syksyn aikana tapahtuman kotisivuilla.

  Location: Tukholma
 • Whitesnake keikkailee Tukholmassa 13 marraskuu 2015
  Whitesnake keikkailee Tukholmassa

  Haluatko kokea kunnon rock-tunnelmaa isolla areenalla? Brittiläinen rokkibändi Whitesnake saapuu kiertueineen Tukholmaan 13. marraskuuta. Tarjolla on värikäs ja vauhdikas rock-konsertti. Liput ja majoitus kannattaa varata ajoissa!

  Location: Tukholma
 • Madonna keikkailee Tukholmassa 14 marraskuu 2015
  Madonna keikkailee Tukholmassa

  Madonna on yksi suosituimmista artisteista maailmassa ja tänä vuonna artisti kiertää maailmaa Rebel Heart Tourilla. Kiertue ei tule Suomeen, mutta voit nähdä konsertin Tukholmassa 14. marraskuuta. Varaa liput ja matkat ajoissa!

  Location: Tukholma
  Website:
 • Joulumarkkinat Tukholman Vanhassa kaupungissa 21 marraskuu 2015 - 23 joulukuu 2015
  Joulumarkkinat Tukholman Vanhassa kaupungissa

  Koe ihana, perinteinen joulutunnelma Tukholman Vanhassa kaupungissa! Suurtorin joulumarkkinat alkavat 21. marraskuuta ja ovat avoinna päivittäin jouluaattoon saakka. Suurtorin joulumarkkinoilla on pitkät perinteet, sillä ne järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1915.

  Location: Tukholma
 • Sweden International Horse Show 26 marraskuu 2015 - 29 marraskuu 2015
  Sweden International Horse Show

  Yksi vuoden suurimmista hevostapahtumista , Sweden International Horse Show, järjestetään Friends Areenalla Tukholmassa 26.-29. marraskuuta. Lue lisää ohjelmasta tapahtuman kotisivuilta.

  Location: Tukholma
 • Fitnessmessut Tukholmassa 27 marraskuu 2015 - 29 marraskuu 2015
  Fitnessmessut Tukholmassa

  Hae uutta intoa treenaukseen Pohjois-Euroopan suurimmilta fitnessmessuilta, jotka järjestetään ensimmäistä kertaa Tukholmassa 27.-29. marraskuuta. Fitnessfestivalen –messut on aiemmin järjestetty Göteborgissa, mutta tänä vuonna on Tukholman vuoro. Viime vuonna messuilla oli yli 200 näytteilleasettajaa ja 20 000 vierailijaa. Lue lisää tapahtuman kotisivuilta.

  Location: Tukholma
 • Taiteilija Olle Olssonin töitä Sven-Harrysissa 27 marraskuu 2015 - 07 helmikuu 2016
  Taiteilija Olle Olssonin töitä Sven-Harrysissa

  Sven-Harrysin uusi näyttely kutsuu katsomaan ruotsalaisen taiteilija Olle Olssonin töitä. Näyttelyn teokset ovat peräisin yksityiskokoelmista ja siksi harvoin näytteillä. Olssonin kotiseutu Solnassa on useiden hänen maalaustensa aiheena. Hän rakasti myös vaellella Tukholmassa ja löysi aiheitaan muun muassa Odenplanilta ja Djurgårdenista.   

  Location: Tukholma
 • Joulumarkkinat Skansenilla 28 marraskuu 2015 - 20 joulukuu 2015
  Joulumarkkinat Skansenilla

  Tule nauttimaan joulutunnelmasta perinteisille Skansenin joulumarkkinoille. Joulumarkkinat ovat auki viikonloppuisin: 28. -29.11, 5.-6.12, 12.-13.12 & 19.-20.12.

  Location: Tukholma
  Website:

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden