Tapahtumia Ruotsissa 2014-2015

marraskuu 2014

 • Smycken - korunäyttely Nordiska museetissa 14 syyskuu 2012 - 30 kesäkuu 2015
  Smycken - korunäyttely Nordiska museetissa

  Koruilla on kautta aikojen juhlistettu elämän kohokohtia, mutta niitä pidetty myös muistoesineinä, onnenkantamoisina ja statussymboleina. Nordiska museetin korunäyttelyssä voit ihailla koruja aina 1500-luvulta nykypäivään saakka.

  Location: Tukholma
 • Näyttely Nobel-palkinnosta 10 toukokuu 2014 - 16 marraskuu 2014
  Näyttely Nobel-palkinnosta

  Nobel-museon näyttely The Nobel Prize: Ideas Changing the World johdattaa kävijän Nobel-palkinnon alkulähteiltä sen keksijän, Alfred Nobelin, viimeiseen tahtoon, jonka mukaan Nobel-palkinto tulisi myöntää niille, jotka ovat ideallaan tuottaneet ihmiskunnalle suurta hyötyä.

  Nobel-museo sijaitsee Tukholman Vanhassa kaupungissa. Alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy!

  Location: Tukholma
 • Synti näytteillä Spritmuseumissa 22 toukokuu 2014 - 18 tammikuu 2015
  Synti näytteillä Spritmuseumissa

  1950- ja 1960-luvulla "ruotsalainen synti" oli maailmamlaajuinen käsite - paljolti Ingmar Bergmanin elokuvien ja sen aikaisen seksuaalivalistuksen seurauksena. Den svenska synden -näyttely Spritmuseumissa käy läpi Ruotsi-kuvaa sekä seksin ja alkoholin osuutta siinä. Esillä on kavalkadi vanhoja julisteita, filmejä ja valistuskirjasia.

  Lue lisää museon kotisivuilta.

  Location: Tukholma
 • SoFo-Night joka kuukauden viimeinen torstai 26 kesäkuu 2014 - 27 marraskuu 2014
  SoFo-Night joka kuukauden viimeinen torstai

  Vinkki kaikille shoppailusta kiinnostuneille! Joka kuukauden viimeisenä torstaina Tukholmassa vietetään SoFo-Nightia, jolloin SoFon alueen (South of Folkungagatan) kaupat ja putiikit Södermalmilla pitävät ovensa auki myöhempään.

  SoFo-Nightin kotisivuilta löydät listan tapahtumassa mukana olevista kaupoista ja lisätietoja tapahtumasta.

  Location: Tukholma
 • Sleeping beauties - Drömmar och kostymer 01 heinäkuu 2014 - 31 joulukuu 2014
  Sleeping beauties - Drömmar och kostymer

  Dansmuseetilla on maailman toiseksi suurin kokoelma asuja legendaarisesta venäläisestä baletista Pariisissa vuosilta 1909-1929. Näiden kahdenkymmenen vuoden aikana baletti vaikutti voimakkaasti muoti- ja sisustustrendeihin kaikkialla maailmassa.

  Näyttely Sleeping beauties - Drömmar och kostymer esillä Dansmuseetissa koko vuoden 2014.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Muumion paluu! 01 heinäkuu 2014 - 31 joulukuu 2014
  Muumion paluu!

  Medelhavsmuseetin näyttely The Return of the Mummy esittelee 7000 vuotta Egyptin historiaa ja kävijät pääsevät tutustumaan esineisiin, joita ei ole ollut esillä koskaan aikaisemmin. Näyttelyssä voi myös kokeilla uusinta 3D-tekniikkaa ja tutustua sen avulla museon muumioihin. Mielenkiintoista nähtävää riittää koko perheelle.

  Location: Tukholma
 • Tutustu viikinkien elämään 09 heinäkuu 2014 - 31 joulukuu 2014
  Tutustu viikinkien elämään

  Historiska museetissa voit tutustua viikinkien elämään. Vikings - the true story of the Vikings on yksi museon pysyvistä näyttelyistä. Se laajentaa käsitystä viikingeistä, jotka saatetaan monesti mieltää julmiksi ryöväreiksi.

  Location: Tukholma
 • Anders Petersen Fotografiskassa 05 syyskuu 2014 - 16 marraskuu 2014
  Anders Petersen Fotografiskassa

  Fotografiskassa on tänä syksynä esillä Anders Petersenin valokuvia. Näyttely on läpileikkaus hänen koko urastaan valokuvaajana.

  Location: Tukholma
 • Laughing Stock - naurettavan hauskaa! 10 syyskuu 2014 - 12 marraskuu 2014
  Laughing Stock - naurettavan hauskaa!

  Laughing Stock tuo tänä syksynä parhaan englanninkielisen stand up -komiikan Tukholmaan kolmena iltana. Ensi-illassa 10.9. Teater Perossa vuorossa Yemi Afolabi ja Tobias Persson.

  15. lokakuuta yleisöä hauskuuttavat Christian Schulte-Loh ja Isak Jansson ja 12. marraskuuta Bec Hill ja Henrik Elmer. Lue lisää esiintyjistä ja osta liput tapahtuman kotisivuilta.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Näyttely sisustustalo Svenskt Tennin perustajasta Sven-Harrysissä 17 syyskuu 2014 - 30 marraskuu 2014
  Näyttely sisustustalo Svenskt Tennin perustajasta Sven-Harrysissä

  Sisustamisesta kiinnostuneiden kannattaa tänä syksynä suunnata Sven-Harrysin taidemuseoon. Kolmiosaisessa näyttelyssä  ”Estrid Ericson – Style Icon and Founder of Svenskt Tenn” pääsee tutustumaan ruotsalaisen sisustusklassikko Svenskt Tennin perustajaan, tyyli-ikoni Estrid Ericsoniin.

  Location: Tukholma
 • Evita-musikaali Tukholmassa 27 syyskuu 2014 - 13 joulukuu 2014
  Evita-musikaali Tukholmassa

  Teatteri Göta Lejonin lavalla Tukholmassa nähdään tänä syksynä ihastuttava Evita-musiikaali, jossa pääroolia esittää Charlotte Perrelli. Useita esityksiä aikavälillä 27.9.-13.12. Katso tarkempi aikataulu ja varaa liput tapahtuman kotisivuilta.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Modernin tanssin huumaa oopperassa 01 lokakuu 2014 - 07 marraskuu 2014
  Modernin tanssin huumaa oopperassa

  Kuninkaallisessa oopperassa ollaan keväällä modernin tanssin pyörteissä, kun näyttämöllä nähdään kolmen maailmankuulun koreografin tuotoksia.

  Illan aloittaa William Forsythen tanssiteos Artifact Suite, jossa esiintyy 28 tanssijaa kuninkaallisesta baletista. Toinen esitys on kanadalaisen koreografi Chrystal Piten teos, jossa moderni ja klassinen yhdistyvät. Illan päättää koreografi Sharon Eyalin huippumoderni ja dramaattinen teos nimeltä Bill.

  Ensi-ilta 16.4. Katso tarkat esitysajat ja lippuhinnat kuninkaallisen oopperan kotisivuilta.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Kansallismuseon näyttely: Från tsarer till folkkomissarer 02 lokakuu 2014 - 11 tammikuu 2015
  Kansallismuseon näyttely: Från tsarer till folkkomissarer

  Ruotsin kansallismuseon syysnäyttely Från tsarer till folkkomissarer esittelee venäläistä ja neuvostoaikaista taidetta 1800-luvun alusta 1960-luvulle saakka. Se on jatkoa kansallismuseon aiemmalle näyttelylle Peredvizjniki, joka oli vuonna 2011 suuri yleisömenestys. Kansallismuseo on parhaillaan remontissa ja näyttely on siksi esillä Ruotsin taideakatemian (Konstakademien) tiloissa osoitteessa Fredsgatan 12.

  Location: Tukholma
 • Music Around 2014 09 lokakuu 2014 - 26 marraskuu 2014
  Music Around 2014

  Pohjolan suurin klassisen musiikin tapahtuma järjestetään jo 12. kertaa. Tämän vuoden teemana on venäläinen säveltäjä Igor Stravinsky ja hänen teoksensa. Music Around esittelee orkesteri- ja kammarimusiikin ohjelmanumeroilla Öresundin alueen monipuolista kulttuuri- ja musiikkitarjontaa.

  Location: Malmö
 • Koons, Fritsch ja Ray Tukholman Moderna museetissa 11 lokakuu 2014 - 18 tammikuu 2015
  Koons, Fritsch ja Ray Tukholman Moderna museetissa

  Tukholman Moderna museetin uutuusnäyttely Sculpture after sculpture esittelee kolmen nimekkään veistostaiteilijan, Katharina Fritschin, Jeff Koonsin ja Charles Rayn teoksia. Kitschin kuninkaaksikin tituleeratun Koonsin tuotannosta näyttelyssä on esillä muun muassa kuuluisa ilmapallokoiraveistos.

  Location: Tukholma
 • Lelunäyttely - Livet är en lek 27 lokakuu 2014 - 31 joulukuu 2014
  Lelunäyttely - Livet är en lek

  Onko mielessäsi käynyt ikinä miksi tyttöjen lelut ovat vaaleanpunaisia, ja poikien lelut täynnä vauhtia ja toimintaa? Tai miksi lasten on hyvä leikkiä? Malmön kaupungin museossa järjestettävässä leikki- ja lelunäyttelyssä on esillä erilaisia leluja, muistoja, kuvia ja paljon tietoa aiheesta. Museon lelukokoelma koostuu noin 6000 esineestä, joista vanhimmat ovat peräisin 1850-luvulta.

  Location: Malmö
 • Stockholm International Film Festival 05 marraskuu 2014 - 16 marraskuu 2014
  Stockholm International Film Festival

  Tukholman filmifestivaalit järjestetään 5.-16.11.2014. Lue lisää tapahtuman kotisivuilta.

  Location: Tukholma
 • Madama Butterfly 08 marraskuu 2014 - 10 kesäkuu 2015
  Madama Butterfly

  Kulttuurilomalle Tukholmaan! Giacomo Puccinin ooppera Madama Butterfly saa ensi-iltansa Tukholman kuninkaallisessa oopperassa 8. marraskuuta 2014. Katso esitysten tarkemmat ajankohdat oopperan kotisivuilta. Liput ja matkat kannattaa varata ajoissa!

  Location: Tukholma
  Website:
 • Mando Diao keikkailee Annexet -areenalla 08 marraskuu 2014
  Mando Diao keikkailee Annexet -areenalla

  Ruotsalainen yhtye Mando Diao keikkailee Tukholmassa 8. marraskuuta. Pian 15 vuotta sitten perustettu yhtye on vastikään julkaissut uuden albuminsa "Aelita". Kuuntele näyte Mando Diaon tuotannosta ja varaa liput ja matkat ajoissa!

  Location: Tukholma
 • Karaoken MM-kilpailut 13 marraskuu 2014 - 15 marraskuu 2014
  Karaoken MM-kilpailut

  Karaoke World Championships (KWC) on maailman suurin kansainvälinen laulukilpailu amatööreille. Osallistujia saapuu Tukholmaan yli 25:stä maasta. Tule kannustamaan Suomen ehdokkaat voittoon! Varaa lippusi ja majoituksesi pian.

  Location: Tukholma
 • Ruotsin suurimmat joulumarkkinat Göteborgissa 14 marraskuu 2014 - 30 joulukuu 2014
  Ruotsin suurimmat joulumarkkinat Göteborgissa

  Yli 5 miljoonaa jouluvaloa ihastuttavat joulumarkkinoilla Lisebergin huvipuistossa Göteborgissa. Huvipuisto on teemoitettu alueittain ja koristeltu tunnelmallisesti. Yli 80 kojua ja liikettä tarjovat hauskoja lahjaideoita jouluksi. Voit esimerkiksi kokea lumoavan jääshown, joulupukin poroineen tai keskitalven juhla-aterian.

  Location: Göteborg
  Website:
 • Gran Turismo Expo - Upeimmat autot esillä 15 marraskuu 2014 - 16 marraskuu 2014
  Gran Turismo Expo - Upeimmat autot esillä

  Marraskuussa Göteborgissa on mahdollisuus ihastella hienoimpia, kalleimpia ja nopeimpia autoja, joista voi vain unelmoida. Tänä vuonna tapahtumassa esitellään uusi ruotsalainen urheiluauto ja juhlitaan Maseratin 100-vuotisjuhlaa. Tapahtumassa on myös Formula 1 aula, luksuskelloja sekä paljon muuta!

  Location: Göteborg
 • Herb Ritts valokuvamuseossa 21 marraskuu 2014 - 15 helmikuu 2015
  Herb Ritts valokuvamuseossa

  Maailman seuratuimpiin kuuluneen Herb Rittsin näyttely saapuu Tukholmaan modernin valokuvataiteen museoon. Retrohenkinen näyttely sisältää ikonisia ja ennennäkemättömiä muotikuvia, esimerkiksi Madonnasta.

  Location: Tukholma
 • Stockholm Photo Fair - Valokuvaustapahtuma 21 marraskuu 2014 - 23 marraskuu 2014
  Stockholm Photo Fair - Valokuvaustapahtuma

  Pohjoismaiden suurimmassa valokuvaajien tapahtumassa tuhannet valokuvauksesta kiinnostuneet kohtaavat. Solmi uusia suhteita, inspiroidu ja hanki lisää tietoa valokuvauksesta ja tuotteista.

  Location: Tukholma
 • Stockholm Tunnel Run 22 marraskuu 2014
  Stockholm Tunnel Run

  Ainutlaatuinen tilaisuus! Tukholman pohjoispuolen Norra Länken -liikennetunnelit valmistuvat pian, ja ennen autojen pääsyä tunneleihin järjestetään Tunnel Run. Tämä 10 kilometrin juoksutapahtuma ei tule toistumaan.

  Location: Tukholma
 • Sweden International Horse Show 27 marraskuu 2014 - 30 marraskuu 2014
  Sweden International Horse Show

  Vuoden yksi suurimmista hevostapahtumista, Sweden International Horse Show, järjestetään marraskuun lopulla Friends Arenalla Tukholmassa. Uudistuneen tapahtuman pääsponsorina on H&M.

  Location: Tukholma
 • Dreamhack Winter 27 marraskuu 2014 - 30 marraskuu 2014
  Dreamhack Winter

  Dreamhack on maailman suurin digifestivaali, jossa järjestetään suuri LAN -tapahtuma. 25 000 vierailijaa, 17 618 uniikkia laitetta verkossa ja 9444 vierailijaa omien tietokoneidensa kanssa. Lisäksi luvassa esimerkiksi DreamExpo, cosplayta ja kaikkea Internetin maailmaan liittyvää.

  Location: Jönkoping
  Website:
 • Marsipaanivene 28 marraskuu 2014 - 23 joulukuu 2014
  Marsipaanivene

  Marsipaanivene on Tukholman ainoa kelluva makeiskauppa. Tästä kaupasta löydät laadukkaita makeisia lahjaksi tai itsellesi. Tule nauttimaan monipuolisesta valikoimasta ja fantastisesta marsipaanista.

  Location: Tukholma
 • Pop Up Grand Slam Uumajassa 28 marraskuu 2014 - 30 marraskuu 2014
  Pop Up Grand Slam Uumajassa

  Pop Up Open on musiikkifestivaali pop-musiikin ystäville. Pop Up Grand Slam on osa Grand Slam 2014 -hanketta, jonka tavoitteena on esitellä Uumajan musiikki- ja konserttitarjontaa. 

  Location: Uumaja
  Website:
 • Thomanderin joulu Lundissa 29 marraskuu 2014 - 20 joulukuu 2014
  Thomanderin joulu Lundissa

  Thomanderin joulu on tapahtuma, jossa voi aistia 1800-luvun kiehtovan tunnelman. Lauantaisin ja sunnuntaisin järjestettävässä tapahtumassa on hevoskärryjä, katuteatteria, joulukojuja, peikkoja, bändejä sekä kuoroja 1800-luvun hengessä.

  Location: Lund
 • Maalaismarkkinat 29 marraskuu 2014 - 20 joulukuu 2014
  Maalaismarkkinat

  Lauantaisin Tukholman bangatanilta löytyvät jouluiset maalaismarkkinat.

  Location: Tukholma
 • Joulumarkkinat Skansenilla 29 marraskuu 2014 - 21 joulukuu 2014
  Joulumarkkinat Skansenilla

  Tule nauttimaan joulutunnelmasta perinteisillä Skansenin joulumarkkinoilla viikonloppuina: 29.-30.11. & 6.-7.12. & 13.-14.12. & 20.-21.12.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Sigtunan perinteiset joulumarkkinat 30 marraskuu 2014 - 21 joulukuu 2014
  Sigtunan perinteiset joulumarkkinat

  35 kilometriä Tukholmasta sijaitsevassa Sigtunassa vietetään perinteisiä joulumarkkinoita sunnuntaisin. Herkkujen ja käsitöiden lisäksi voit esimerkiksi tehdä oman joulukorttisi.

  Location: Tukholma

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden