Tapahtumia Ruotsissa 2015-2016

joulukuu 2015

 • Muumit Junibackenissa 12 helmikuu 2015 - 31 tammikuu 2017
  Muumit Junibackenissa

  Muumit täyttävät tänä vuonna 70 vuotta! Juhlavuoden kunniaksi Junibackenissa järjestetään suuri Muumit-leikkinäyttely. Näyttelystä löydät oikean Muumilaakson ja tapaat monia sen asukkaista. Tove Janssonin tarinaan ”Kuinkas sitten kävikään?” pohjautuva esitys esitetään päivittäin. Lue lisää Junibackenin kotisivuilta!

  Location: Tukholma
  Website:
 • Uusi suurnäyttely MegaMind Tekniska museetissa 06 syyskuu 2015 - 01 kesäkuu 2016
  Uusi suurnäyttely MegaMind Tekniska museetissa

  Tukholman Teknisen museon uusi näyttely MegaMind on museon 100-vuotisen historian suurin projekti ja samalla yksi suurimmista museoprojekteista Ruotsissa. MegaMing-näyttely stimuloi vierailijan kaikkia aisteja ja kannustaa miettimään niitä uusilla tavoilla. Tutki ja kokeile aistien saloja. Tämä näyttely  on täynnä tulevaisuuden innovaatiota.

  Location: Tukholma
 • Kristina från Duvemåla 12 syyskuu 2015 - 03 tammikuu 2016
  Kristina från Duvemåla

  Tukholman kulttuurisyksyä tähdittää 12. syyskuuta ensi-iltansa saava Kristina från Duvemåla, joka on Vilhelm Mobergin maastamuuttaja-eepokseen perustuva musikaali. Musikaalin tekijäkaartia ovat ABBA-kaksikko Benny Andersson ja Björn Ulvaeus sekä Lars Rudolfsson. Kristiinaa Tukholman Cirkuksessa esitettävässä musikaalissa näyttelee Helsingin teatterilavoiltakin tuttu Maria Ylipää. Varaa liput ja matkat ajoissa.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Jersey Boys musikaali Tukholmassa 18 syyskuu 2015 - 12 joulukuu 2015
  Jersey Boys musikaali Tukholmassa

  Jersey Boys on maailmalla suosittu musikaali, jota esitetään syksyllä Tukholman China Teaterissa. Musikaali on voittanut useita palkintoja ja menestynyt muun muassa Broadwaylla ja West Endissä. Voit nähdä musikaalin 18.9. – 12.12. Tukholmassa. Näytöksiä järjestetään torstai-sunnuntai välillä. Varaa liput ja majoitus ajoissa.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Symbolismia Waldemarsuddessa 19 syyskuu 2015 - 24 tammikuu 2016
  Symbolismia Waldemarsuddessa

  Waldemarsudden Symbolism och dekadens -näyttelyssä syvennytään symbolismiin ilmiönä taiteessa ja kirjallisuudessa. Näyttelyssä on esillä muun muassa prins Eugenin, Richard Berghin, Agnes de Frumerien, Ellen Thesleffin, August Strindbergin, Paul Gauguin’n, Eugène Carrièren, Akseli Gallen-Kallelan ja Edvard Munchin töitä.

  Location: Tukholma
 • Olof Sager-Nelson Göteborgin taidemuseossa 19 syyskuu 2015 - 24 tammikuu 2016
  Olof Sager-Nelson Göteborgin taidemuseossa

  1800-luvulla vaikuttanut ruotsalainen taidemaalari Olof Sager-Nelson tunnetaan parhaiten hänen sielukkaista muotokuvistaan. Näyttely esittelee erilaisten muotokuvien avulla ennen havaitsemattomia yhteyksiä tuttujen ja unohdettujen taiteilijoiden välillä.

  Location: Göteborg
 • Minimalistista taidetta Moderna Museetissa 26 syyskuu 2015 - 07 helmikuu 2016
  Minimalistista taidetta Moderna Museetissa

  Moderna Museetin näyttelyssä Objects and bodies at rest and in motion nähdään 1950-1970 –luvuilla vaikuttaneiden minimalistista tyylisuuntaa edustaneiden taiteilijoiden teoksia. Näyttely havainnollistaa esineen ja ihmiskehon suhdetta, joka on kenties voimakkaimmin esitetty Simone Fortin ja Robert Morrisin yhteistyönä syntyneissä teoksissa.

  Location: Malmö
 • Auguste Rodinin veistoksia 01 lokakuu 2015 - 10 tammikuu 2016
  Auguste Rodinin veistoksia

  Auguste Rodinin veistostaidetta esillä Tukholmassa. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Pariisissa sijaitsevan Musée Rodinin sekä Helsingin Ateneumin taidemuseon kanssa. Näyttelyn kuvaesite on saatavilla myös suomeksi. Kansallismuseon ollessa remontissa, näyttely on esillä Taideakatemian tiloissa osoitteessa Fredsgatan 12.

  Location: Tukholma
 • Emil Nolde: Colour Storms 03 lokakuu 2015 - 17 tammikuu 2016
  Emil Nolde: Colour Storms

  Göteborgin taidemuseo esittelee saksalaisen ekspressionisti Emil Nolden värikkäitä maalauksia. Näyttelyssä esitellään lähes 90 taiteilijan öljyvärimaalausta, akvarelllia ja grafiikkaa.

  Location: Göteborg
 • Anna Odell Kulturhusetissä 17 lokakuu 2015 - 17 tammikuu 2016
  Anna Odell Kulturhusetissä

  Kuusi vuotta sitten taiteilija Anna Odell aiheutti skandaalin teoksellaan, jossa hän teeskenteli psykoosin Liljeholmenin sillalla ja aloitti näin vilkkaan keskustelun psykiatrisen hoidon käytännöistä. Videoteos nosti Odellin Ruotsin eturivin taiteilijoiden joukkoon – mutta harva on nähnyt sitä. Nyt siihen on mahdollisuus Kulturhusetissä.

  Location: Tukholma
 • Joulumarkkinat Tukholman Vanhassa kaupungissa 21 marraskuu 2015 - 23 joulukuu 2015
  Joulumarkkinat Tukholman Vanhassa kaupungissa

  Koe ihana, perinteinen joulutunnelma Tukholman Vanhassa kaupungissa! Suurtorin joulumarkkinat alkavat 21. marraskuuta ja ovat avoinna päivittäin jouluaattoon saakka. Suurtorin joulumarkkinoilla on pitkät perinteet, sillä ne järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1915.

  Location: Tukholma
 • Taiteilija Olle Olssonin töitä Sven-Harrysissa 27 marraskuu 2015 - 07 helmikuu 2016
  Taiteilija Olle Olssonin töitä Sven-Harrysissa

  Sven-Harrysin uusi näyttely kutsuu katsomaan ruotsalaisen taiteilija Olle Olssonin töitä. Näyttelyn teokset ovat peräisin yksityiskokoelmista ja siksi harvoin näytteillä. Olssonin kotiseutu Solnassa on useiden hänen maalaustensa aiheena. Hän rakasti myös vaellella Tukholmassa ja löysi aiheitaan muun muassa Odenplanilta ja Djurgårdenista.   

  Location: Tukholma
 • Joulumarkkinat Skansenilla 28 marraskuu 2015 - 20 joulukuu 2015
  Joulumarkkinat Skansenilla

  Tule nauttimaan joulutunnelmasta perinteisille Skansenin joulumarkkinoille. Joulumarkkinat ovat auki viikonloppuisin: 28. -29.11, 5.-6.12, 12.-13.12 & 19.-20.12.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Joulumarkkinat Drottningholmin linnassa 05 joulukuu 2015 - 06 joulukuu 2015
  Joulumarkkinat Drottningholmin linnassa

  Drottningholmin linnassa järjestetään joulumarkkinat 5.-6. joulukuuta. Markkinoilla myydään ruotsalaisia käsitöitä ja herkkuja. Nauti ihanasta joulutunnelmasta.

  Location: Tukholma
 • Kuninkaallinen ooppera: Figaron häät 09 joulukuu 2015 - 02 toukokuu 2016
  Kuninkaallinen ooppera: Figaron häät

  Samalla koominen ja vakava ooppera Figaron häät Tukholman kuninkaallisen oopperan ohjelmistossa 9.12. alkaen. Lue lisää oopperan kotisivuilta ja varaa liput ja matkat ajoissa!

  Location: Tukholma
  Website:
 • Koiramessut Tukholmassa 12 joulukuu 2015 - 13 joulukuu 2015
  Koiramessut Tukholmassa

  Skandinavian suurimmat koiramessut järjestetään joulukuussa Tukholmassa. Paikalle saapuu tuhansittain koiria ja näkemistä riittää koko perheelle. Seuraa kilpailuja, kannusta suosikkisi voittoon ja opi lisää eri koiraroduista.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Lucia Skansenilla 13 joulukuu 2015
  Lucia Skansenilla

  Skansenin Lucia-juhlissa pääset ruotsalaiseen joulutunnelmaan. Lue lisää Skansenin kotisivuilta.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Klassisk Jul -joulukonsertti 18 joulukuu 2015 - 20 joulukuu 2015
  Klassisk Jul -joulukonsertti

  Klassisk Jul -joulukonsertti järjestetään joulukuussa kolmena peräkkäisenä iltana Stockholm Sinfonietta-kuoron ja hovilaulaja Elin Rombon ja Peter Mattein säestyksellä. 18.12, 19.12. ja 20.12. voit istahtaa kuulemaan perinteistä joulumusiikkia Östermalmilla sijaitsevaan Hedvig Eleonora kirkkoon. Lippuja voi ostaa ennakkoon netistä tai kysellä ovelta tunti ennen konsertin alkua.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Jouluaatto Skansenilla 24 joulukuu 2015
  Jouluaatto Skansenilla

  Vietätkö jouluaattoa Tukholmassa? Skansenille on aattona vapaa sisäänpääsy ja paljon ihanaa joulutunnelmaa. Täällä voi nauttia joulukahvit, syödä joululounaan, ostaa viimeiset joululahjat ja jopa nähdä Skansenin eläimet joulutunnelmissa. Katso vaikka miten hyljeet syövät joulusilakkaa. Lisätietoa Skansenin jouluaaton tapahtumista heidän kotisivuilta.

  Location: Tukholma
  Website:
 • Jouluohjelmaa lapsille Kuninkaanlinnassa 30 joulukuu 2015
  Jouluohjelmaa lapsille Kuninkaanlinnassa

  Kiinnostaako kuninkaallinen joulu? Kaikista perinteisin joulunvietossa käytetty Kuninkaanlinnan sali on Vita Havet. Nyt lapsilla on mahdollisuus päästä sinne kokemaan kuninkaallinen joulutunnelma, laulamaan joululauluja ja kuulemaan tarinoita menneiltä ajoilta. Tapahtumaan on myynnissä vain lastenlippuja, mutta saattava aikuinen osallistuu ilmaiseksi.

  Location: Tukholma
  Website:

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden