Tapahtumia Ruotsissa 2015-2016

Ruotsi on täynnä tapahtumia; etelästä pohjoiseen, niin kansainvälisiä kuin paikallisia. Muista myös, että tällä sivustolla on esitelty vain osa kaikista tuhansista tapahtumista. Lisätietoja ajankohtaisista tapahtumista saat paikallisista matkailutoimistoista, lehdistä ja esimerkiksi paikkakuntien kotisivuilta! Kannattaa myös seurata Facebookin Ruotsi-sivun päivityksiä.

Sivun tiedot ovat VisitSwedenin kokoamia. Tällä sivustolla esitellyt tapahtumat edustavat vain osaa Ruotsissa järjestettävistä tapahtumista vuosina 2014-2015. Vaikkakin VisitSweden on tarkistanut tiedot mahdollisimman huolellisesti, päivämäärät, tapahtumapaikat tai muut yksityiskohdat voivat muuttua. VisitSweden ei vastaa virheistä tai puutteista tiedoissa. Suosittelemme lukijoille aina tarkistamaan tiedot hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.

Tulevia tapahtumia Ruotsissa

 • Muumit Junibackenissa 12 helmikuu 2015 - 31 tammikuu 2017
  Muumit Junibackenissa

  Muumit täyttävät tänä vuonna 70 vuotta! Juhlavuoden kunniaksi Junibackenissa järjestetään suuri Muumit-leikkinäyttely. Näyttelystä löydät oikean Muumilaakson ja tapaat monia sen asukkaista. Tove Janssonin tarinaan ”Kuinkas sitten kävikään?” pohjautuva esitys esitetään päivittäin. Lue lisää Junibackenin kotisivuilta!

  Location: Tukholma
  Website:
 • Uusi suurnäyttely MegaMind Tekniska museetissa 06 syyskuu 2015 - 01 kesäkuu 2016
  Uusi suurnäyttely MegaMind Tekniska museetissa

  Tukholman Teknisen museon uusi näyttely MegaMind on museon 100-vuotisen historian suurin projekti ja samalla yksi suurimmista museoprojekteista Ruotsissa. MegaMing-näyttely stimuloi vierailijan kaikkia aisteja ja kannustaa miettimään niitä uusilla tavoilla. Tutki ja kokeile aistien saloja. Tämä näyttely  on täynnä tulevaisuuden innovaatiota.

  Location: Tukholma
 • Minimalistista taidetta Moderna Museetissa 26 syyskuu 2015 - 07 helmikuu 2016
  Minimalistista taidetta Moderna Museetissa

  Moderna Museetin näyttelyssä Objects and bodies at rest and in motion nähdään 1950-1970 –luvuilla vaikuttaneiden minimalistista tyylisuuntaa edustaneiden taiteilijoiden teoksia. Näyttely havainnollistaa esineen ja ihmiskehon suhdetta, joka on kenties voimakkaimmin esitetty Simone Fortin ja Robert Morrisin yhteistyönä syntyneissä teoksissa.

  Location: Malmö
 • Taiteilija Olle Olssonin töitä Sven-Harrysissa 27 marraskuu 2015 - 07 helmikuu 2016
  Taiteilija Olle Olssonin töitä Sven-Harrysissa

  Sven-Harrysin uusi näyttely kutsuu katsomaan ruotsalaisen taiteilija Olle Olssonin töitä. Näyttelyn teokset ovat peräisin yksityiskokoelmista ja siksi harvoin näytteillä. Olssonin kotiseutu Solnassa on useiden hänen maalaustensa aiheena. Hän rakasti myös vaellella Tukholmassa ja löysi aiheitaan muun muassa Odenplanilta ja Djurgårdenista.   

  Location: Tukholma
 • Kuninkaallinen ooppera: Figaron häät 09 joulukuu 2015 - 02 toukokuu 2016
  Kuninkaallinen ooppera: Figaron häät

  Samalla koominen ja vakava ooppera Figaron häät Tukholman kuninkaallisen oopperan ohjelmistossa 9.12. alkaen. Lue lisää oopperan kotisivuilta ja varaa liput ja matkat ajoissa!

  Location: Tukholma
  Website:
 • Tukholman Design-viikko 08 helmikuu 2016 - 13 helmikuu 2016
  Tukholman Design-viikko

  Tukholman ympäristössä järjestetään viikon aikana useita tapahtumia, joissa on esillä moderni design. Samaan aikaan järjestetään Stockholm Furniture & Light Fair, maailman suurimmat Skandinaavisen designin messut.

  Location: Tukholma
 • Lisa Larsonin keramiikkaa Göteborgissa 09 helmikuu 2016 - 08 toukokuu 2016
  Lisa Larsonin keramiikkaa Göteborgissa

  Röhsska museet Göteborgin keskustassa viettää juhlavuottaan nyt 2016, ja ensimmäinen juhlanäyttelyistä on Lisa Larsonin keramiikkataidetta esittelevä retrospektiivinen näyttely. Larsonin kissat ja muut ihanat luomukset ovat koristaneet ruotsalaisten koteja jo 1950-luvulta saakka.

  Location: Göteborg
 • Steven Wilson Globenissa 09 helmikuu 2016
  Steven Wilson Globenissa

  Steven Wilson esiintyy uudella Hand.Cannot.Erase. -albumillaan Globenissa. Porcupine Treen keulahahmo ja progressiivisen rockin kummisedäksikin kutsuttu mies tarjoaa intiimin keikan, jota et unohda! Katso lisää ja varaa liput:

  Location: Tukholma
 • Fettisdagen 09 helmikuu 2016
  Fettisdagen

  Laskiaistiistaita vietetään perinteisesti Tukholmassa ja laskiaspullia syödään kaupungin monissa kahviloissa.

  Location: Tukholma
 • Valaistus- ja huonekalumessut 09 helmikuu 2016 - 13 helmikuu 2016
  Valaistus- ja huonekalumessut

  Stockholm Furniture & Light Fair valaisee helmikuuta Tukholmassa. Luvassa roppakaupalla ideoita ja inspiraatiota sisustukseen ja valaistukseen. Jos tulet keskustasta paikallisjunalla, jää pois Älvsjön asemalla.

  Location: Tukholma
 • Royal Palace Sprint -hiihtokisa Gamla Stanissa 11 helmikuu 2016
  Royal Palace Sprint -hiihtokisa Gamla Stanissa

  Royal Palace Sprint on vuosittain Tukholman Vanhassa kaupungissa järjestettävä hiihdon maailmancupin sprinttikisa, joka tarjoaa yleisölle jännittävän kisaelämyksen keskellä kaupunkia.

  Location: Tukholma
 • Taidenäyttely Vårsalongen 12 helmikuu 2016 - 10 huhtikuu 2016
  Taidenäyttely Vårsalongen

  Jo vuodesta 1921 saakka taidenäyttely Vårsalongen on ollut perinteinen taidevuoden avaus. Tänä vuonna näyttely siirtyy Tukholman keskustaan, jossa nähdään myös ulkoilmataidetta.

  Location: Tukholma
 • Ellen Thesleffin taidetta Sven-Harrysissä 13 helmikuu 2016 - 10 huhtikuu 2016
  Ellen Thesleffin taidetta Sven-Harrysissä

  Sven-Harrys -taidemuseon uutuusnäyttelyssä esillä suomalaisen taiteilija Ellen Thesleffin maalauksia 10. huhtikuuta saakka. Sven-Harrysin taidemuseo sijaitsee Tukholmassa Vasaparkenin laidalla. Taidemuseon tiloissa toimii myös viihtyisä ravintola.

  Location: Tukholma
 • Ruotsi-Suomi Euro Hockey Tour 13 helmikuu 2016
  Ruotsi-Suomi Euro Hockey Tour

  Osta lippusi ja tule kannattaan Leijonia vastaan Ruotsia lätkäpelissä. Voiko löytyä jännittävämpää lätkäpeliä entä kuin Suomi vastaan Ruotsia. Ihanaa Leijonat!

  Location: Tukholma
 • Retkiluistelutapahtuma Vikingarännet 14 helmikuu 2016
  Retkiluistelutapahtuma Vikingarännet

  Vuosittainen luistelutapahtuma Mälaren-järven jäällä, Uppsalan ja Tukholman välillä. Matkaa kertyy noin 80 km. Hyvä paikka seurata tapahtumaa on puolivälissä reittiä sijaitsevan Ruotsin vanhimman kaupungin Sigtunan rannat.

  Huom: Ajankohta vaihtelee jäätilanteen mukaan. Tarkista tarkka ajankohta tapahtuman kotisivulta (linkki tässä alla).

  Location: Uppsala, Sigtuna, Tukholma

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden