Golf Ruotsissa

  • Golf in Skåne
    Golf in Skåne

    © Michael Denker/skane.com

[text]

Kohteita

Ruotsi on hankkinut mainetta golfkansana nimekkään Annika Sörenstamin ja huomattavien PGA European Tour -pelaajien Carl Pettersonin ja Henrik Stensonin ansiosta. Tämä on todella huippusaavutus ottaen huomioon Ruotsin pitkät talvet, mutta toisaalta Ruotsin kentät ovatkin todella laadukkaita.
Golftoiminta kasvaa Ruotsissa voimakkaasti ja kenttiä on jo yli 480. Ruotsista löytyy monia mestaruustason golfkenttiä, kuten Tukholman lähellä sijaitseva Bro Hof Castle ja etelämpänä sijaitseva Barsebäck GCC ja länsirannikolla Halmstadin golfklubi. Ruotsin maasto-olosuhteet ja topografia luovat loistavat luontaiset edellytykset golfin pelaamiselle: jotkut kentistä sijaitsevat kallioisessa rannikkomaisemassa, ja toiset taas kiemurtelevat jylhien metsien ja virtaavien vesien lomassa.

Kalmar Golf Club in Småland

Golfkausi Ruotsissa

Ruotsissa golfkentät ovat enimmäkseen jäsenten käytettävissä, mutta useimmilla ruotsalaisilla kentillä tiiausaikojen varaaminen on golfturistien mielestä helppoa.

Bro Hof Slott Golf Club, just outside Stockholm

Ruotsin golfkenttätyypit

Ruotsi tarjoaa golfinpelaajille vaihtelevia pelimaastoja. Suuri osa Ruotsia on metsämaata; aivan eteläisin Ruotsi on pääasiassa maanviljelysseutua, mutta pohjoiseen mentäessä metsiä on yhä tiheämmässä. Länsi-Ruotsissa maasto on enimmäkseen mäkistä ja vähän pohjoisemmassa on myös paljon tuntureita. Viisitoista prosenttia Ruotsin pinta-alasta sijaitsee napapiirin pohjoispuolella.

 

Yhteistyössä:

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden