[text]

Ruotsin laskettelukeskusten Big Air -alueet

Ruotsissa on hiihtokeskuksia aina pohjoiselta Norjan rajalta Luoteis-Ruotsin vuoristoon ja Taalainmaalle saakka.

  • Fjällvallen, Åre

Fjällvallen, Åre

Åre

Åre on Ruotsin suurin hiihtokeskus, ja sieltä löydät yhden parhaista snow parkeista, Åre Snow Parkin. Se sijaitsee lomakeskuksen Bräcken-alueella,ja sieltä löydät neljän hyppyrin mustan linjan, kuuden hyppyrin punaisen linjan sekä reilejä ja boxeja, halfpipen, reiliputken ja mönkijäradan. Reililinjaan kuuluu boxeja, reilejä sekä uusi “Wood Line”. Hiihtokeskuksesta löydät myös lasten vesihuvipuiston.

Sälen

Keski-Ruotsissa sijaitseva Sälen on Pohjois-Euroopan suurin alppihiihtoalue. Se sisältää neljä hiihtokeskusta: Lindvallenin, Högfjälletin, Hundfjälletin sekä Tandådalenin. Snow parkit temppuiluun löydät Tandådalenista: Super Park, Junior Park, iPark ja Big Air Arena.

Idre Fjäll

Keski-Ruotsissa sijaitsevan Idre Fjällin hiihtokeskuksen snow park tarjoaa elämyksiä laskijan taidoista riippumatta. Tarjolla on vihreän, sinisen, mustan ja punaisen tasoisia haasteita, hyppyreitä, reilejä, kulmia ja tabletopeja.

Kläppen

Taalainmaan Kläppen Ski Resortissa on kaikenlaisia hyppyreitä ja haasteita aina halfpipestä puiston penkkiin. Keskuksen snow parkissa isännöidään suuria eurooppalaisia kilpailuja ja tapahtumia, kuten Jib Academyä, jossa lapsille opetetaan temppuja. Kläppen on koko perheen alue, jossa vanhemmat voivat nauttia rinteistä nuorison hyppiessä ja temppuillessa.

Hemavan Tärnaby

Ruotsin Lapin Hemavan-Tärnabyn hiihtokeskuksessa on kaksi keskusta: Hemavan ja Tärnaby. Keskukset sijaitsevat lyhyen bussimatkan päässä toisistaan. Hemavan-keskuksessa koko perhe voi nauttia lomasta. Sieltä löytyy Fun Park hyppyreineen, reileineen ja boxeineen. Tärnabyn Training Parkissa on tarjolla astetta haastavampia hyppyreitä niitä kaipaaville.

Lähes kaikissa Ruotsin hiihtokeskuksissa on eritasoisia temppuratoja niin aloittelijoille, keskitason laskijoille kuin jo hyvin kokeneille temppuilijoille. Monista paikoista löytyy myös lapsille sopivia puuhapuistoja ja lumi- ja jääaktiviteetteja perheen pienimmille.

Milloin?

Kausi kestää yleensä marraskuusta toukokuuhun, pohjoisessa jopa kesäkuuhun.

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden