[text]

Funäsdalen

Funäsdalen, joka sijaitsee mahtavien tuntureiden syleilyssä tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia, arvoituksia ja haasteita. Täällä on mm. hyvät mahdollisuudet offpiste-lasketteluun ja riittämiin maailmankuulua luonnonlunta.

  • Funäsdalen Ski resort in Härjedalen
  • Flåten in Funäsdalen, Härjedalen

Funäsdalen Ski resort in Härjedalen

Funäsdalsfjällen tarjoaa huolellisesti hoidettuja latuja loputtomilla, koskemattomilla lakeuksilla. Funäsdalenin rinteet ovat pitkiä ja niitä on paljon, jonot ovat lyhyet ja niitä on vähän. Vapauttavaa hiljaisuutta ja iloista naurua. Täällä on runsaasti avaruutta ja sydämellistä tunnelmaa, tänne voi palata vuosi toisensa jälkeen.

Funäsdalsfjällen on Ruotsin kolmanneksi suurin hiihto- ja laskettelukeskus, johon kuuluvat Ramundberget, Bruksvallarna, Ljusnedal, Messlingen, Mittådalen, Tännäs, Fjällnäs, Hamra, Tänndalen ja Funäsdalen. Ruotsin eteläisimmällä tunturialueella on monia yli 1 000 metrin korkuisia huippuja. Helagsilla, 1 798 metriä merenpinnan yläpuolella, sijaitsee Ruotsin eteläisin jäätikkö. Täällä on kaksi saamelaiskylää, Mittådalen ja Ruvhten Sijte, sekä useita edelleen käytössä olevia tunturilaidunmaita. Nämä ja muut kulttuuri-ilmentymät tekevät Funäsdalsfjällenistä ainutlaatuisen.

Funäsdalenin sivustolla voit varata majoituksen 13 eri hotellista, 24 mökkikylästä sekä monista yksityismökeistä. Alueella on 27 ravintolaa, 9 tanssipaikkaa ja yksi disko. Ravintoloissa käytetään usein paikallisia raaka-aineita. Funäsdalsfjällenillä on Ruotsin ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan kaikkein todennäköisimmin lunta maan muihin hiihtokeskuksiin verrattuna. Eniten lunta sataa juuri Funäsdalsfjällenillä ja Riksgränsenissä, koska ne sijaitsevat korkealla merenpinnasta. Lumi on siten myös pehmeää ja luistavaa. Funäsdalenissa pyritään välttämään lumitykkejä, koska tekolumi on yleensä kovaa ja jäistä. Funäsdalen voi myös tarjota kävijöilleen luonnonlumitakuun! Sen mukaan vähintään viisi laskettelurinnettä ja 20 km hiihtolatuja on pystyttävä pitämään kunnossa Funäsdalsfjällenillä joulukuun alusta huhtikuun loppuun.

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden