[text]

Kalastusta kaikille

Pari tuhatta kilometriä pitkässä Ruotsissa riittää edellytyksiä monipuoliseen kalastuksen harrastamiseen vuodesta toiseen.

  • Fishing in Sweden
  • Fishing in Jokkmokk, Swedish Lapland
  • Fishing in Stockholm archipelago

Fishing in Sweden

Järvet

Noin 100 000 järvestä voit valita mieleisesti, mutta muista varmistaa lupa-asiat etukäteen. Suurimmissa järvissä rajoituksia on yleensä vähiten.

Vänern on Ruotsin suurin järvi, pinta-alaltaan noin 5 600 neliökilometriä, ja sillä on oma 20 000 saaren piensaaristonsa.

Joet

Pohjoisessa suuret joet tarjoavat mahtavat edellytykset kalastuksesta nauttiville turisteille ja paikallisille. Keski-Ruotsissa voit kalastaa esimerkiksi Klarälvenissä ja Dalälvenin eteläosissa. Jos etsit lohta, mene suoraan Mörrumsånin seuduille Blekingeen, Etelä-Ruotsiin.

Rannikolla

Kirjaimen U mallinen rantaviiva houkuttelee kalastamaan erilaisissa maisemissa pitkän kesän aikana. Itärannikon idyllinen saaristo on monille suomalaisille tuttu, mutta matka Ruotsin eteläkärjen ohitse länsirannikolle tarjoaa vaihtuvia maisemia ja uusia kalavesiä. Matkalla, Hanöbuktenin paikkeilla, on hyvät mahdollisuudet saada kilokaupalla lohta. Simrishamnin ulkopuolelle kannattaa pysähtyä nauttimaan näistä kalaisista vesistä.

Länsirannikolla voit puolestaan pyytää syvien vesien kaloja, kuhaa ja makrillia. Täällä järjestetään myös hummeri- ja osterireissuja uteliaille.

 

Yhteistyössä:

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden