Ruotsalainen elämäntyyli

  • Midsummer Celebration
    Midsummer Celebration

    © Lena Granefelt/imagebank.sweden.se

[text]

Kohteita

Mistä syystä Ruotsissa käyneet ihastuvat maahan niin perin pohjin?
Johtuuko se kenties ympäristöystävällisestä, luontoa ja perinteitä arvostavasta terveellisestä elämäntavasta? Vai kahvittelevasta ja (etenkin kesäisin) rennosta elämäntyylistä?

Ihan kuten Suomessa, elämäntyyli ja -tahti riippuvat vuodenajasta. Talvisin paiskitaan töitä, viihdytään kotona ja viikonloppuisin harrastetaan kulttuurimenoja tai talviurheilulajeja. Kesällä lähdetään maalle mökille (sommarställe), jossa etenkin heinäkuu sujuu rennosti perheen ja ystävien kesken. Silloin on aikaa kalastaa, veneillä, poimia marjoja ja nauttia auringonsäteistä.

Fjällbacka in Bohuslän, West Sweden

Ruotsalainen kulttuuri

Käyttämiisi vaatteisiin, lataamaasi musiikkiin, lukemiisi kirjoihin, katsomiisi elokuviin ja ostamiisi huonekaluihin sisältyy todennäköisesti  ainakin hivenen ruotsalaisuutta!

Midnight camping

Jokamiehenoikeus Ruotsissa

Ruotsissa jokamiehenoikeudesta nauttivat niin ruotsalaiset kuin maassa vierailevat turistit.

Michelin starred Mathias Dahlgren in Stockholm

Ruoka ja juoma Tukholmassa

Tukholma kutsuu itseään Pohjolan pääkaupungiksi ja vaikka Kööpenhamina ravintoloineen olisikin eri mieltä, ei voi kieltää, etteikö  Tukholma silti olisi yksi Euroopan dynaamisimmista kaupungeista ruokakulttuurin osalta.

Art glass in Glasriket/Kingdom of Crystal

Maailmankuulu ruotsalainen lasi

Lasin valtakunnassa Glasriket valmistetaan kuuluisaa ruotsalaista lasitavaraa. Tunnettuja ovat esimerkiksi Kosta Boda ja Orrefors. Glasriketissä voit vierailla lasitehtaissa ja -studioissa, kokeilla lasinpuhallusta ja yöpyä hotellissa, jossa on myös lasibaari ja paljon taidelasia.

 

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden