[text]

Maan eteläisin osa

Ruotsin eteläisin alue Skåne koostuu laajoista ja hedelmällisistä pelloista, kauniista ja kumpuilevista mäistä ja kukkuloista sekä taianomaisista metsäalueista. Kaiken kruunaa pitkä rannikko. Alue sopii loistavasti viljelyyn, metsässä samoiluun ja metsästykseen – Ruotsin Toscana, sanalla sanoen.

  • Daniel Berlin, Daniel Berlin Krog in Tranås, Skåne
  • Asparagus, a specialty of Skåne
  • Canola field in Skåne
  • Western harbour in Malmö
  • Bastard in Malmö

Daniel Berlin, Daniel Berlin Krog in Tranås, Skåne

Lempeä ilmasto ja lukuisat aurinkotunnit  takaavat suotuisat kasvuolosuhteet, ja lisäksi seudulla on omat kulinaariset perinteensä. Paikallisiin erikoisuuksiin lukeutuvat esimerkiksi spättekaka, vartaan ympärille kierretty sokeripohjainen jälkiruokaleivonnainen ja perinteinen äggakaka, pekonilla viimeistelty paksu pannukakku. Vuosittain paikalliset tapaavat toisensa myös hanhipäivällisillä, gåsamiddag, marraskuun 10. päivänä.

Seudun suurimmassa kaupungissa Malmössä ravintolatarjonta on monipuolista. Bistrotyylisissä Euroopasta vaikutteita saaneissa ruokapaikoissa on tarjolla myös perinteisiä herkkuja paikallisista raaka-aineista. Yksi kansainvälisen ruokamedian “löydöistä” Skånen osalta on huikean innovatiivinen kokki Daniel Berlin, jolla on oma ravintola pikkuruisella paikkakunnalla Skåne Tranås. Yhdessä kasvimaasta huolehtivan äitinsä ja juustoista ja juomista vastaavan isänsä kanssa Daniel Berlin valmistaa kauden paikallisia herkkuja omalla tyylillään – turskaa, metsässä kasvatettua sikaa, parsaa, punajuurta, villikania ja mustavarista.

Ruotsalainen ruoka Facebookissa


Kiinnostaako ruotsalainen ruoka? Tsekkaa tämän teeman Facebook-sivu:

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden