[text]

Ulkoiset linkit

Maailmankuulu ruotsalainen lasi

Lasin valmistuksen keskittymä Glasriket sijaitsee Smoolannin maakunnassa Etelä-Ruotsissa. Se koostuu kunnista Lessebo, Emmaboda, Nybro ja Uppvidinge. Alueella on paljon toimintaa ja tapahtumia, ja siellä sijaitsee kolmetoista lasitehdasta ja -studiota.

  • Hand made design in the Kingdom of Crystal
  • Glass art in Åfors, Kingdom of Crystal in Småland
  • Pukeberg in the Kingdom of Crystal, Småland
  • Cutting glass at glassworks Pukeberg, Småland
  • Glassblowing at Kosta Boda
  • Art glass in Glasriket/Kingdom of Crystal

Hand made design in the Kingdom of Crystal

Rakastatko ruotsalaista lasia ja designia?

Vieraile lasin valtakunnassa Glasriketissä, joka on koko Ruotsin lasipääkaupunki. Glasriketissä on valmistettu maailmankuulua lasia jo vuodesta 1742 lähtien.

Lasitehtaissa ja -studioissa on mahdollisuus kokeilla lasinpuhallusta ja nähdä, kuinka tulikuuma uuni muuttaa aihion lasitaiteeksi.

“Lasimatkaan” voi sisältyä esimerkiksi vierailu lasimuseossa, löytöjen shoppailua kaupoissa ja outlet-myymälöissä ja jopa yöpyminen Kostassa, Kosta Bodan taidehotellissa. Hotellin baari on valmistettu kokonaan lasista, ja voit löytää värikkäitä lasiesineitä ja yksityiskohtia ympäri hotellia. Kosta Boda -hotellin lisäksi alueella on yli 20 hotellia – jokaiseen makuun ja jokaiselle lompakolle.

Paikan päällä kokeile perinteistä ja hauskaa Hyttsilliä Kosta Glasbrukissa tai vieraile Måleråsin, Orreforsin ja Pukebergin lasitehtaissa, joissa saat maistaa paikallisia herkkuja, jotka on valmistettu jäähdytykseen käytettävissä uuneissa.

Lasiin liittyvien aktiviteettien lisäksi alue on tunnettu  kulttuuriperinnöstään ja kauniista luonnostaan: metsistä ja järvistä, joissa kelpaa retkeillä, kalastaa ja meloa.

Milloin?

Lasin valtakunta on sopiva matkakohde vuoden ympäri. Sinne pääsee helposti autolla, lentokoneella tai junalla Tukholmasta, Kööpenhaminasta ja Göteborgista.

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden