[text]

Ratsastus lasten kanssa

Ratsastuslomat ovat Ruotsissa koko perheen juttu, sillä yli 12-vuotiaat lapset ovat erittäin tervetulleita mukaan järjestetyille retkille!

  • Nature's Best arrangement Rid i Jorm, in Jämtland
  • Horse riding by Nature’s Best

Nature's Best arrangement Rid i Jorm, in Jämtland

Retkiratsastus

Jos pari kierrosta hepan selässä huvipuistossa ei riitä, lähde perheesi kanssa järjestetylle ratsastusretkelle! Jotta voit osallistua lasten kanssa ratsastusretkelle Ruotsissa, perheen nuorimman tulee olla yli 12-vuotias ja hänen tulee ainakin hallita hevosen kävely, ravi ja laukka maastossa. Täältä löydät ratsastuslomallenne sopivia vaihtoehtoja (ruotsiksi) eri puolilta maata. Ja tässä alla muutama esimerkki loistavista kohteista, joissa voit ratsastaa yhdessä perheen kanssa.

Gotlanti

Ruotsin itärannikolla sijaitsevan Gotlannin saaren nummilla elää ja voi hyvin ikivanha oma hevosrotu gotlanninruss. Ratsastusretkillenne sopiva lähtöpaikka löytyy helposti, ja voitte yöpyä maatilalla, hotellissa, kartanossa tai mökissä. Lisätietoa tästä Itämeren upeasta saaresta löydät täältä.

Pohjoisen napapiirin seuduilla

Ruotsin Lappiin voi tutustua ratsain niin kesällä kuin talvella. Kesällä keskiyön auringon alla voitte seurata vaikkapa legendaarista Nikkaluoktan vaellusreittiä Kebnekaisen lähellä. Talvisin voitte yöpyä esimerkiksi kuuluisassa Jukkasjärven jäähotellissa ICEHOTEL ja nauttia myös hiihdosta tai moottorikelkka-ajelusta.

Ratsastusta Tukholmassa?

Ulkoilmamuseo Skansenissa vierailijat voivat ratsastaa poneilla.

Verraton tietopankki ratsastuksesta Ruotsissa on yhdistys Svenska Ridsportförbundet.

Milloin?

Vuoden ympäri.

Ruotsi ratsastaen

Ruotsissa asukasmäärän ja hevosten suhdeluku on Euroopan korkeimpia, ja maalla on pitkät perinteet korkealaatuisessa hevosten koulutuksessa ja kasvatuksessa.

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden