[text]

Vihreä Göteborg

Göteborg on herkkusuiden huulilla ympäri maailmaa upeiden ravintoloidensa ja ruokakulttuurinsa ansiosta. Gourmetpaikkojen tuoreet meren herkut, kuten hummerit, osterit ja ravut, pyydystetään aivan Göteborgin pohjoispuolella, kauniilla länsirannikolla.

Göteborgin ovat löytäneet myös vihreitä arvoja vaalivat matkailijat, sillä ympäristömerkinnän ansainneiden tapahtumien ja festivaalien tarjonta on laaja. Myös monet kaupungin päänähtävyyksistä ja -kohteista panostavat kestävän kehityksen edistämiseen.

  • Gothenburgs Botanical Garden
  • Gothenburg harbour
  • The Grand Market Hall in Gothenburg
  • Kayaking in West Sweden
  • Nudie Jeans flagship store in Gothenburg
  • Public transport in Gothenburg
  • Way Out West
  • Vintage shopping in Gothenburg at “Prickig Katt”

Gothenburgs Botanical Garden

Vihreässä Göteborgissa matkustaminen

Asukasta kohden Göteborgissa on 175 neliötä vihreää kaupunkitilaa - siis ihan kohtuullisen pikkupuutarhan verran, jos jokaisella olisi oma keittiöpuutarha. Vihreä kaupunkitila jakautuu kuitenkin hieman toisella lailla - Göteborg on tunnettu hienoista puistoistaan ja puutarhoistaan. Näihin lukeutuu kaupunginpuisto Slottskogen ja kasvitieteellinen puutarha. Lisää tietoa näistä ja kaupungin luonnonsuojelualueista löydät.

On hyvä muistaa, että Göteborgilla on aivan oma ja ihana

Saaristonsa. Sinne on helppo matkustaa,  ja laivaliput (kuten muu julkinen liikenne) kuuluvat Göteborgin kaupunkikortin hintaan. Tämä kortti on hyvä valinta myös siksi, että sillä pääsee ilmaiseksi sisään ympäristöystävälliseen ja mahtavaan Universeum-tiedekeskukseen sekä moneen kaupungin nähtävyyksistä ja museoista. Lisäksi sillä saa alennusta valikoiduissa kaupoissa. Jos et jostain syystä halua käyttää julkisia kulkuvälineitä (vihreä valinta!), kortti oikeuttaa myös ilmaiseen pysäköintiin.

Pyöräily Göteborgissa

Styr & Ställ on loistava kaupunkipyöräpalvelu, joka tarjoaa käyttöön 600 pyörää yhteensä 50 kohteessa. Pyörällä kaupunkiin tutustuu näppärästi eritoten, jos haluaa pysähtyä useasti tutustumaan kaupungin tarjontaan. Matkan varrelle voi osua esimerkiksi kaupungin kestävää kehitystä edistäviä ostospaikkoja, luomuruokaa tarjoavia ruokapaikkoja ja herkkukauppoja. Pyöräkyydillä pääsee myös kaupungin museoihin ja Lisebergin huvipuistoon (missä suositaan uusiutuvia energialähteitä - kuten oman tuulivoimalan sähköä).

Vihreät festivaalit

Elokuussa koko Göteborg juhlii, kun kaupungin valtaa upea Kulturkalaset. Yksi tapahtuman päätavoitteista on vaalia kestävää kehitystä. Ympäristöhaitoista ei siis tarvitse huolehtia, vaan voi nauttia rauhassa monipuolisesta tarjonnasta - musiikista, elokuvista, katutaiteesta, designista, runoudesta jne.

Huippuarvosteluja saanut musiikkifestivaali Way Out West eli WOW pidetään puolestaan Slottskogenin puistossa vuosittain. Tämä tapahtuma on ollut ympäristöasioiden osalta varsinainen uranuurtaja. Vuonna 2012 WOW:ssa siirryttiin ruoan osalta täysin vegetaariseen tarjontaan lihantuotannon ympäristöhaittojen vuoksi. Tämä ei ehkä ollut kaikkien makuun (kirjaimellisesti!), mutta lopputulos on vaikuttava: 27 000 festivaalivierasta söi ilolla kasvisruokaa kolmen päivän ajan.

Göteborgissa tapahtuu  paljon innovatiivista kehitystä ympäristöasioiden ja kestävän kehityksen osalta - tule sinäkin tutustumaan kaupunkiin ja sen vihreään tarjontaan!

GreenTraveller - Göteborg-opas englanniksi.

Paikallisliikenne Göteborgin seudulla.

Mainos:

A part of the official gateway to Sweden